Jeffrey Epsteinin kuolinsyyksi vahvistui itsemurha - liikemies hirttäytyi sellissään

Seksuaalirikoksista syytetyn ja tuomitun Epsteinin kuolinsyyksi on vahvistunut itsemurha. Ruumiinavausraportin mukaan Epstein hirttäytyi sellissään.

Jeffrey Epstein
Jeffrey Epstein
Jeffrey Epstein löydettiin kuolleena vankilasta.New York State Division of Criminal Justice

Seksuaalirikoksista syytetyn ja tuomitun liikemiehen Jeffrey Epsteinin kuolinsyyksi on vahvistunut ruumiinavausraportin mukaan itsemurha. Asiasta uutisoivat useat yhdysvaltalaismediat.

– Julkistamme ruumiinavauksen tuloksen hyvin lyhyesti. Se on itsemurha hirttäytymällä, kertoi Aja Worthy-Davis kuolemansyyntutkinnasta uutistoimisto Reutersille.

Tutkimus osoitti, että Epsteinin kaulassa oli useita murtumia.

66-vuotias Epstein löydettiin kuolleena vankilasta vajaa viikko sitten. Kuolema herätti Yhdysvalloissa paljon kritiikkiä ja ihmetystä. Tapauksesta aloitettiin liittovaltion tutkinta.

Epstein oli Metropolitan Correctional Center -vankilassa, jossa häntä olisi pitänyt tarkkailla 30 minuutin välein. Hän oli sellinsä ainoa asukas. Hän odotti vankeudessa oikeudenkäynnin alkua.

Nuorten naisten ja tyttöjen hyväksikäytöstä tuomittu Epstein pidätettiin heinäkuussa uusien syytteiden takia. Häntä syytettiin alaikäisten tyttöjen hyväksikäytöstä.

Epsteinin kuoleman jälkeen kaksi häntä valvonutta vanginvartijaa pidätettiin virantoimituksesta ja vankilan johtaja siirrettiin toisiin tehtäviin. Mediatietojen mukaan vartijoiden epäiltiin nukkuneen työvuoronsa aikana.

Viranomaisten mukaan New Yorkin Manhattanilla sijaitsevassa vankilassa ei ollut tapahtunut vankien itsemurhia vuoden 2006 jälkeen. Selvitysten mukaan vankilassa oli kuitenkin useita vakavia epäkohtia.

Oikeusministeri William Barr on vakuuttanut, että syytteet Epsteinin rikoskumppaneita vastaan tutkitaan ja että uhrit saavat oikeutta.

Lue lisää:

Washington Post: Epsteinin ruumiinavaus paljasti monimiljonäärin kaulaluiden murtuneen

Oikeusministeriö hyllytti kaksi vartijaa sijoittaja Epsteinin vankilakuoleman tutkinnan ajaksi

Monimiljonääri Jeffrey Epsteinin vankilakuolema jätti avoimeksi monta kysymystä ja lietsoo salaliittoteorioita

Yhdysvaltalaismedia: Seksuaalirikoksista syytetty liikemies Epstein on tehnyt itsemurhan

Lähteet: AFP, Reuters