1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Peter Fonda

Yhdysvaltalainen näyttelijä Peter Fonda on kuollut

Fondan näyttelijänura alkoi New Yorkissa Broadwayn näyttämöillä, mutta tunnetuksi hän tuli roolistaan vuonna 1969 julkaistussa Easy Rider -elokuvassa.

Peter Fonda
Näyttelija Peter Fonda on kuollut 79-vuotiaana.
Peter Fonda 1940-2019.EPA-EFE/IAN LANGSDON

Yhdysvaltalainen näyttelijä Peter Fonda on kuollut 79-vuotiaana, kertoo näyttelijän tiedottaja. Fonda kuoli perjantaina kotonaan Los Angelesissa keuhkosyöpään liittyviin hengitysvaikeuksiin.

– Samaan aikaan kun suremme tämän ihanan ja hyväntahtoisen miehen menetystä, me myös toivomme kaikkien juhlivan hänen lannistumatonta henkeään ja rakkauttaan elämään, Fondan perhe sanoi.

Peter Fondan näyttelijänura alkoi New Yorkissa Broadwayn näyttämöillä, mutta tunnetuksi hän tuli roolistaan vuonna 1969 julkaistussa Easy Rider -elokuvassa. Hänen lisäkseen elokuvassa näyttelivät Dennis Hopper ja Jack Nicholson. Fonda ja Hopper olivat myös mukana käsikirjoittamassa elokuvaa.

Easy Rider oli valtava menestys ja siitä tuli yksi road movie -elokuvien klassikoista. Elokuva oli Oscar-ehdokkaana parhaasta alkuperäiskäsikirjoituksesta.

Peter Fonda kuului näyttelijäsukuun. Hänen isänsä oli näyttelijä Henry Fonda, ja sisar Jane sekä tytär Bridget ovat niin ikään näyttelijöitä.

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi