Mies kuoli ajettuaan noin 300 kilometrin tuntivauhdissa ulos Lappeenrannassa ilmailutapahtumassa

Lentoasemalla oli käynnissä Lappeenrannan Ilmailuyhdistyksen järjestämä tapahtuma, jossa oli mahdollista kokeilla kiihdytysajoa.

Lappeenranta
Lappeenrannan lentokenttä kuvattuna 18. elokuuta.
Lentoasemalla oli käynnissä Lappeenrannan Ilmailuyhdistyksen järjestämä tapahtuma, jossa oli muun muassa mahdollista kokeilla kiihdytysajoa. Lauri Heino / Lehtikuva

Lappeenrannan lentoasemalla sattui sunnuntaina vakava onnettomuus, jossa noin 30-vuotias mies menetti kovassa vauhdissa auton hallinnan ja kuoli.

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari kertoo, että onnettomuus sattui aamupäivällä ennen kello yhtätoista.

Kuvaa Lappeenrannan lentokentältä 18. elokuuta.
Poliisi ei epäile asiaan liittyvän rikosta. Poliisi tutkii tapausta kuolemansyyn tutkintana. Lauri Heino / Lehtikuva

Lentoasemalla oli käynnissä Lappeenrannan Ilmailuyhdistyksen järjestämä tapahtuma, jossa oli muun muassa mahdollista kokeilla kiihdytysajoa. Onnettomuushetkellä ajoneuvon nopeus oli poliisin mukaan noin 300 kilometriä tunnissa.

Toisin kuin jutussa aiemmin sanottiin kyseessä ei ollut virallinen kiihdytysauto vaan viritetty henkilöauto.

Poliisi tiedotti iltapäivällä, että onnettomuudessa ei epäillä rikosta. Poliisi tutkii tapahtunutta kuolemansyyn tutkintana eikä tiedota asiasta enempää.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Petri Korpisammal kertoo STT:lle, että mies kuoli välittömästi. Korpisammal kertoo miehen syntyneen vuonna 1988 ja olleen kotoisin Pohjanmaalta.

Onnettomuus oli tapahtunut hidastamisvaiheessa. Auto oli heittelehtinyt ja ajautunut sivuun nurmialueelle. Auto oli kierähtänyt monta kertaa katon kautta ympäri.

Turmassa käytetty auto oli henkilöauto, jota oli Korpisammaleen mukaan viritetty. Auto oli malliltaan vuoden 1989 Audi Quattro.

Tapahtuma on kaikille avoin

Tapahtumajärjestäjä Lappeenrannan Ilmailuyhdistys ry:n puheenjohtaja Ilkka Toivanen kertoo STT:lle, että onnettomuus oli tapahtunut noin vartti tapahtuman alun jälkeen.

– Onnettomuus on hyvin valitettava ja surullinen, Toivanen sanoo.

Toivasen mukaan tapahtumaan saa tulla kuka tahansa kokeilemaan oman ajoneuvonsa kiihtyvyyttä. Tarkoituksena on luoda mahdollisimman turvallinen ja vähäriskinen paikka oman ajoneuvon kokeilemiselle.

Ajoneuvot tarkastetaan silmämääräisesti ennen ajoa.

– Katsotaan, että akku ei ole irti eikä ole irtonaisia tavaroita sisäpuolella autoa tai ulkoisesti irtoavia osia. Myös renkaiden kunto katsotaan, Toivanen kertoo.

Yleisö on sijoitettu tapahtuman ajaksi ajoalueen lähtöpäähän. Matkaa kiitotielle on Toivasen mukaan noin 100 metriä.

Ajoihin on aiempina vuosina osallistunut Toivasen mukaan muutama sata ihmistä ja yleisöä on paikalla saman verran. Yleisöstä osa on ollut tutustumassa ilmailuun ja osa seuraamassa ajoja.

Onnettomuustutkintakeskus Otkes ei ensitietojen perusteella aloita tutkintaa sunnuntaina Lappeenrannan kiihdytysajotapahtumassa tapahtuneesta turmasta, kertoi Otkesin johtaja Veli-Pekka Nurmi STT:lle.

Juttua muokattu 18.8.2019 kello 13.31: Täsmennetty, että kyseessä oli viritetty henkilöauto eikä kiihdytysauto.

Juttua muokattu 18.8.2019 kello 16.10: Korjattu Ylen aiemmin uutisoima tieto, että menehtynyt kuljettaja olisi ollut Vantaalta. STT:n saamien tietojen mukaan kuljettaja oli kotoisin Pohjanmaalta.