Helsingin edustalla öljyä meressä – pelastuslaitos puomittanut alueen

Helsingin kantakaupungissa Ullanlinnan ja Kaivopuiston edustalla on havaittu suurehko määrä öljyä meressä, kertoo Helsingin pelastuslaitos.

öljy
Helsingin edustalla Liuskaluodon ja Merisatamanrannan välissä meressä havaittiin öljyvuoto 18.8.2019. Pelastuslaitos esti öljyn leviämisen puomeilla.
Helsingissä Liuskaluodon ja Merisatamanrannan välissä meressä havaittiin sunnuntai-iltana suurehko määrä öljyä. Pelastuslaitos puomitti öljyn ja jatkaa maanantaina aamulla öljyvahingon selvittelyä. Merisatamanrannassa on vierasvenesatama.Juha Vuohelainen / Yle

Öljyä on levinnyt runsaasti Merisatamanrannan ja Liuskaluodon väliselle alueelle. Alueella leijailee myös vahva polttoöljyn haju, kertoo päivystävä palomestari STT:lle. Hänen mukaansa vielä ei ole tietoa siitä, mistä öljy on päässyt mereen.

Päivystävä palomestari Paul Nyberg kertoo, että tässä vaiheessa pelastuslaitos on rajannut öljyisen alueen puomeilla. Puomia on yhteensä noin 150 metriä.

– Öljyä on enemmän kuin vähän, Nyberg kuvailee. Alue on noin 100 metrin päässä Kaivopuiston rannasta.

Paikalla oli sunnuntaina iltayhdeltätoista kolme pelastuslaitoksen venettä. Rajavartiolaitos ottaa öljypäästöstä näytteitä.

Tilanteen selvittämistä jatketaan todennäköisesti aamun valjettua. Tuuliolosuhteet vaikuttaavat pelastustoimiin.

– Jos tuulee, siitä tulee hankalampaa, sanoi Nyberg myöhään sunnuntai-iltana Ylelle.

Merisatamanrannassa on vierasvenesatama, jossa on päivystävän palomestarin mukaan useita kymmeniä veneitä.