Kainuun soten postit saa halutessaan sähköisenä

Sähköinen viestintä nopeuttaa tiedonsaantia ja säästää rahaa.

Kainuu
Läheltä
Yle

Kainuun soten on ottanut käyttöön Suomi.fi -viestipalvelun. (siirryt toiseen palveluun) Palvelun kautta asiakkaat voivat saada viranomaisviestit, jotka aiemmin on lähetetty kirjepostina.

Aluksi palveluun liitetään Kainuun Omasoten viestit, sosiaalihuollon aikuis- ja perhetyön päätösten sähköiset tiedoksiannot sekä Kainuun soten verkkosivuilla täytettävät ja lähetettävät potilas- ja asiakaskertomuksiin liittyvät tietopyynnöt.

Väestörekisterikeskuksen ylläpitämään palveluun kirjaudutaan omilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Sähköisen postin vastaanottaminen pitää käydä hyväksymässä palvelussa. Muussa tapauksessa viestit lähetetään tuttuun tapaan paperipostina.

Palvelu on tietoturvallinen tapa viestiä viranomaisen kanssa. Sen lisäksi, että palvelu nopeuttaa tiedonsaantia, sen on tarkoitus vähentää Kainuun sotelle postituksesta aiheutuvia kustannuksia ja työmäärää.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)