Armilan ja Sammonlahden kiirevastaanotot pysyvät toistaiseksi kiinni – uusien lääkärien työpanos menee lääkärivajeen täyttämiseen

Lappeenrannan terveysasemilla puretaan parhaillaan niin paljon kiireettömiäkin vastaanottoaikoja, ettei kiirevastaanottojen avaaminen onnistu.

Kiirevastanottoja ei olla avaamassa uudelleen Lappeenrannan Sammonlahteen tai Armilaan, sillä lääkäreillä on täysi työ purkaa kiireettömiä vastaanottoaikoja. Kuva: Päivi Meritähti / Yle

Lappeenrannassa Armilan ja Sammonlahden terveysasemien kiirevastaanottoja ei todennäköisesti pystytä avaamaan uudestaan.

Kesän jäljiltä terveysasemilla on jonossa niin paljon kiireettömiäkin vastaanottoaikoja, ettei kiirevastaanottojen avaamiseen ole mahdollisuutta.

Lappeenrannan perusterveydenhuoltoon on saatu rekrytoitua uusia lääkäreitä, mutta heidän työpanoksensa menee lääkärivajeen täyttämiseen.

Eksoten ylilääkäri Sami Raasakka kertoo, että nuoret lääkärit haluavat tehdä lyhyitä työsopimuksia, mikä vaikeuttaa pitkän tähtäimen työvuorojen suunnittelua.

– Ei ole näköpiirissä tilannetta, jossa Sammonlahti olisi täyteen resursoitu kuukautta pidempään. Tällöin on mahdotonta suunnitella kiirevastaanottoakaan, Raasakka toteaa.