Hyppää sisältöön

Rintasyöpäleikkauksesta toipuva Sari Essayah hakee jatkokautta kristillisdemokraattien puheenjohtajaksi

Sari Essayah kertoo saaneensa tuhansia rohkaisevia ja kannustavia viestejä, myös aivan tuntemattomilta ihmisiltä.

Kristillisdemokraattien puheenjohtajalla Sari Essayahilla todettiin alkuvaiheen rintasyöpä heinäkuun lopussa. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Rintasyöpään sairastunut kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah hakee jatkokautta puolueen puheenjohtajaksi.

– Olen tänään saanut hyviä uutisia siitä, että leikkaus onnistui eikä syöpä ole levinnyt. Myös leikkauksesta toipuminen on edennyt hyvin, Sari Essayah tiedottaa.

Rintasyövän jatkohoitoja arvioidaan Essayahin mukaan myöhemmin. Jatkohoidot alkavat syksyllä.

Sari Essayah kiittää tiedotteessaan sairauslomansa aikana saamistaan tuhansista rohkaisevista ja kannustavista viesteistä. Viestejä on paljon myös Essayahille tuntemattomilta ihmisiltä.

– Tiedän suuren joukon ihmisiä rukoilleen puolestani; lämmin kiitos kaikesta tuesta, Essayah kirjoittaa.

Monet tuntemattomat ovat jakaneet rohkaisuna oman selviytymistarinansa syövästä tai muusta vakavasta sairaudesta.

Viestejä on Essayahin mukaan tullut Facebookin ja Twitterin kautta sekä satamäärin sähköposteja ja tekstiviestejä, kymmeniä kortteja ja kirjeitä sekä puheluja.

Essayah palaa eduskuntatyöhön normaalisti syyskuussa istuntokauden alussa.

Essayahille ei ole ilmaantunut vastaehdokkaita puolueen johtoon

Sari Essayahille ei ole toistaiseksi ilmoittautunut vastaehdokkaita kristillisdemokraattien puheenjohtajaksi. Erittäin todennäköistä onkin, että Essayah valitaan yksimielisesti jatkamaan kristillisdemokraattien puheenjohtajana.

Sen sijaan puolueen varapuheenjohtajiksi on runsaasti ehdokkaita.

Varapuheenjohtajaksi pyrkivät mm. varapuheenjohtaja Tiina Tuomela, kolmas varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Sari Tanus sekä kansanedustaja Peter Östman.

– Olen tyytyväinen, että puolueen varapuheenjohtajiksi on pyrkimässä iso joukko hyviä ehdokkaita. Monet ovat kokeneet, että nyt tarvitaan entistäkin vahvempi puheenjohtajisto, Essayah kirjoittaa tiedotteessaan varapuheenjohtajakisasta.

Sari Essayah kertoi elokuun alussa jäävänsä kahden viikon sairauslomalle heinäkuun lopussa varmistuneen alkuvaiheen rintasyövän toteamisen vuoksi.

Essayah tiedotti sairauslomalla harkitsevansa, asettuuko enää ehdolle puolueen puheenjohtajaksi ensi viikonloppuna Oulussa järjestettävässä puoluekokouksessa.

Kristillisdemokraateilla on eduskunnassa viisi kansanedustajaa. Puolue on oppositiossa.

Lue lisää:

KD-lehti: Sari Essayah on sairastunut rintasyöpään – pohtii jatkoa kristillisdemokraattien puheenjohtajana