1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Posti Group Oyj

Postin epäonnisen kuljetuksen kirjeet levisivät Ysitielle, koska kuorman varmistamisessa oli vakavia puutteita: auton kuljettaja sai sakot

Postin mukaan kyseessä oli alihankintayrityksen työntekijä.

Postin mukaan vastaavantyyppisiä ikäviä sattumuksia tulee välillä vastaan, sillä kuljetettavat kirjemäärät ovat niin suuria. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP

Postin epäonninen kuljetus viime viikolla Pohjois-Savossa Ysitiellä poiki sakot auton kuljettajalle. Suuri määrä kirjeitä ja muuta postia levisi maastoon Kuopion ja Suonenjoen välillä viime viikolla, kun rekan oven lukitusmekanismi petti.

Itä-Suomen poliisista kerrotaan, että he sakottivat kuljettajan jo tapahtumapaikalla.

Rikosnimikkeenä asiassa oli liikenneturvallisuuden vaarantaminen, koska kuljettaja ei ollut noudattanut lakia kuorman sitomisesta ja aiheutti näin vaaraa muille tielläliikkujille.

Lain mukaan kuorma on varmistettava (siirryt toiseen palveluun) niin, että se ei pääse liikkumaan kyydityksessä.

Kuorma tyystin sitomatta?

Postin edustajan mukaan ei ole varmuutta, oliko kuorma sidottu liian huonosti vai oliko sitä sidottu lainkaan, mutta hänen mukaansa "poliisi selvitti tuolloin tapaukseen johtaneita syitä".

Rikoksen katsottiin tapahtuneen, sillä Postin lähetyksiä kuljettaneen auton takaovi pääsi aukeamaan kesken ajon ja kokonaisia rullakoita kirjeineen lenteli maantievauhdissa maastoon ja tielle.

Postin riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja Markku Rajamäki kertoi aiemmin Ylelle, että kirjeitä levisi ympäriinsä "joitain tuhansia".

"Keskustelun paikka"

Rajamäki sanoo, että kyseinen kuljetus ei varsinaisesti ollut Postin oma, vaan sakotettu kuljettaja kuljetti kirjeitä alihankintayrityksen työntekijänä.

Rajamäen mukaan alihankintayrityksen kanssa "on keskustelun paikka".

Rajamäki sanoo pitäneensä selvänä, että jokainen ammattikuljettaja noudattaa lakia muun muassa kuorman sitomisesta.