1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulu

Kävelykadun lokkiongelma katosi siimojen myötä

Oulussa on saatu hyviä kokemuksia lokkien karkoittamiseksi Kauppurienkadun ravintoloiden terassialueilta.

Siimat pitävät lokit poissa terassiravintoista. Kuva: Marko Väänänen / Yle

Siimojen asennus terassialuiden yllä ja osin sivulle on poistanut lokkiongelman kävelykadulla kokonaan.

Kauppuri 5:n ravintoloitsija Aki Mursun mukaan siimojen virittämisen jälkeen lokit ovat pysyneet poissa häiritsemästä ravintoloiden asiakkaita.

– Kun laitoimme siimat paikoilleen torstaina 25. heinäkuuta, niin sen jälkeen ei lokkeja ole patioalueella näkynyt, myhäilee Mursu.

– Yksi lokki kävi alueella, mutta kun se jäi siimojen alle ja huomasi, että jotain on pään yläpuolella, se lähti eikä ole takaisin tullut, kertoo Mursu.

Kolme Kauppurienkadun ravintolaa sai heinäkuun lopulla kokeiluluvan virittää siimoja terassialueiden ylle karkoittamaan asiakkaita häiritsevät lokit. Siimojen teho on yllättänyt myönteisesti ravintolanpitäjät.

– Olen itsekin yllättynyt siimojen tehosta. Lokit ovat kaikonneet tästä Kauppurienkadun pätkältä kokonaan, jatkaa Mursu.

Oulun Liikekeskus ry:n toiminnanjohtaja Jarmo Hagelberg on tyytyväinen, että ravintoloiden lokkiongelma on kaikonnut. Kokeilulupa sallii siimojen asentamisen tarssiravintoloiden ylle kuluvan kesäkauden loppuun. Lokkisiimojen mahdollisesta jatkosta päätetään myöhemmin syksyllä.

Lokit ovat häirinneet ruokailijoita terasseilla jo useiden vuosien ajan. Lokkien karkoittamiseksi on käytetty muun muassa huuhkajan ja kotkien kuvia, kumisia käärmeitä ja valoa heijastavia cd-levyjä, mutta huonolla menestyksellä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)