Afganistanilaisen Mirwais Elmin hääjuhlaan iskettiin viikonloppuna – "En enää koskaan ole onnellinen"

Sekä morsian että sulhanen jäivät henkiin, mutta monia heidän perheenjäseniään kuoli.

Afganistan
Mirwais Elmi
Mirwais Elmi kertoi hääjuhlansa traagisista tapahtumista afganistanilaisen Tolo Newsin haastattelussa.Reuters

Afganistanilainen Mirwais Elmi kertoo menettäneensä uskon elämään sen jälkeen, kun hänen hääjuhlaansa iskettiin viikonloppuna.

Afganistanin Kabulissa yli 60 ihmistä kuoli iskussa, jonka takana terroristijärjestö Isis kertoo olevansa.

Sulhanen Elmi kertoo Tolo Newsin televisiohaastattelussa, että hänen puolisonsa pelastui mutta hän menetti veljensä ja muita sukulaisiaan. Haastattelusta uutisoi BBC. (siirryt toiseen palveluun)

Elmi kertoo muistavansa, kuinka hän tervehti hymyileviä vieraita täyteen ahdetussa hääjuhlassa ja vain tunteja myöhemmin hän näki, kun näiden ruumiita vietiin pois.

– Perheeni ja puolisoni ovat shokissa. He eivät voi edes puhua. Morsiameni pyörtyilee, hän sanoo.

"Olen menettänyt toivoni"

Mirwais Elmi sanoo, ettei voi mennä hautajaisiin ja tuntee itsensä todella heikoksi. Hän myös sanoo, ettei kyseessä ole viimeinen kerta, kun afgaanit joutuvat kärsimään.

– Olen menettänyt toivoni. Menetin veljeni, menetin ystäviäni, menetin sukulaisiani. En enää koskaan elämässäni ole onnellinen, hän sanoo.

Sulhasen isä kertoi afganistanilaiselle medialle, että 14 hänen perheenjäsentään kuoli iskussa.

Hääparin koristeltu auto juhlapaikan ulkopuolella.
Kabulissa yli 60 ihmistä kuoli hääjuhlaan tehdyssä pommi-iskussa. Hääparin koristeltu auto juhlapaikan ulkopuolella.Wakil Kohsar / AFP

Isku tapahtui kaksi päivää ennen Afganistanin Britannian alaisuudesta vapautumisen satavuotisjuhlaa.

Afgaanihäät ovat suuria juhlia, joissa on satoja tai usein jopa tuhansia vieraita juhlimassa isoissa häähalleissa. Miehet on usein erotettu juhlatiloissa naisista ja lapsista.

Afganistanin sisäministeriön edustaja kertoi aiemmin, että yli 60 kuolonuhrin joukossa on myös naisia ja lapsia. Hän kertoi räjähdyksen tapahtuneen kaupungin länsiosassa sijaitsevassa, hääjuhlille tarkoitetussa tapahtumapaikassa lauantai-iltana ennen yhtätoista paikallista aikaa.

Isis kertoi, että yksi taistelija räjäytti itsensä suuressa kokoontumisessa Kabulissa ja muut laukaisivat räjähteitä täynnä olevan ajoneuvon. Terroristijärjestön lausunto julkaistiin Telegram-sovelluksessa.

Lisää aiheesta:

Hääjuhlassa tapahtunut räjähdys surmasi yli 60 Afganistanissa