Metsästäjäliitto ja Birdlife Suomi: suositeltavia metsästyslajeja heinäsorsa, tavi ja telkkä – Sorsastuskausi alkaa kello 12

Punasotkan ja tukkakoskelon metsästys sekä haahkan syysmetsästys on tänä vuonna kielletty

Heinä- eli sinisorsa. Kuva: Mimmi Nietula / Yle

Tällä sorsastuskaudella Metsästäjäliitto yhdessä lintujen suojelu- ja harrastusjärjestö BirdLife Suomen kanssa kehottavat välttämään taantuvien lajien metsästystä.

– Tänä vuonna suositellaan, että ammuttaisiin heinä- eli sinisorsaa, tavia ja telkkää, Metsästäjäliiton vesilintuasiantuntija Jaska Salonen sanoo.

Valtakunnallisten vesilintulaskentojen perusteella runsaimpien riistasorsien eli sinisorsan, tavin ja telkän pesimäkannat ovat viime vuoden tasolla. Tavin ja telkän poikastuotto jäi tänä vuonna ennätyksellisen alhaiseksi.

Punasotkan ja tukkakoskelon metsästys sekä haahkan syysmetsästys on tänä vuonna kielletty maa- ja metsätalousministeriön asetuksella. Allin metsästys on kielletty sisämaassa, ja merialueilla sitä on rajoitettu saaliskiintiöin. Metsähanhea saa metsästää vain loka-marraskuussa kaakkoisessa Suomessa.

Sorsanmetsästyskausi alkaa tiistaina kello 12.

Karhulupia viime vuotta enemmän

Maanantain ja tiistain välisenä yönä alkaneelle karhunmetsästyskaudelle on myönnetty Etelä-Savoon enemmän kaatolupia kuin vuosi sitten.

Etelä-Savoon myönnettiin heinäkuussa 40 kannanhoidollista poikkeuslupaa karhun metsästämiseen.

Maakunnassa on lupa kaataa kahdeksan karhua enemmän kuin vuosi sitten. Lupia on suunnattu maakunnan itäosiin lisääntyneiden karhuhavaintojen ja karhuvahinkojen vuoksi.

Valtakunnallisesti karhunkaatolupia myönnettiin vähemmän kuin vuosi sitten.

Karhujen metsästyskausi päättyy lokakuun lopussa.

Lue myös: