1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. majoitusliikkeet

Kemin keskustaan tulee huoneistohotelli

Kirjastona ja museona toiminut rakennus Kemin keskustassa muuntuu nyt hotelliksi.

Sauvosaarenkadulla sijaitsevaan kiinteistöön tulee seuraavaksi majoitustoimintaa. Kuva: Antti Heikinmatti / Yle

Kemin vanhasta kirjastosta tehdään huoneistohotelli. Viimeksi historiallisena museona toiminut kolmen rakennuksen kokonaisuus on myyty Kiinteistö Oy Kemin Helmelle.

– Se on mielenkiintoinen kiinteistö, joka varmaan kiinnostaa matkailijoita, arvelee Kiinteistö Oy Kemin Helmen toimitusjohtaja Jarmo Jääskeläinen.

Jääskeläinen kertoo, että kiinteistöyhtiö remontoi rakennuksiin yhteensä 25–27 huoneistoa. Kiinteistöyhtiö puolestaan vuokraa tilat Forenom Oy:lle, joka alkaa pyörittää hotellitoimintaa.

Jääskeläisen mukaan remontti pyritään aloittamaan tämän vuoden puolella ja sen on määrä valmistua vuoden sisällä. Remontin hintalappu on yhden ja kahden miljoonan euron välissä.

– Kemin houkuttelevuus on lisääntynyt. Kemissä on hyvä buusti päällä teollisuudessa ja matkailussa, Jääskeläinen sanoo.

Metsä Group suunnittelee Kemiin uuden 1,5 miljardin euron biotuotetehtaan rakentamista. Matkailupuolella kaupungissa on panostettu muun muassa ympärivuotiseen lumilinnaan.

Huoneistohotelli on hotellin ja asunnon välimuoto

Forenomin Pohjois-Suomen aluejohtaja Jere Pihlajaniemi kertoo, että huoneistohotelli on kodinomaisempi kuin hotelli. Se soveltuu niin turistille kuin esimerkiksi komennusmiehille.

– Kemin hotellissa jokaiseen huoneistoon tulee oma suihku ja vessa. Isoon osaan huoneistoista rakennetaan myös keittiö varusteineen, Pihlajaniemi sanoo.

Pihlajaniemi kertoo, että suurin osa Forenomin asiakkaista on yritysasiakkaita.

Suomessa Forenom välittää noin 4 000:ta yksityisasuntoa. Lisäksi yhtiöllä on Suomessa toistakymmentä huoneistohotellia ja saman verran hostelleja.

Forenom välittää majoitusta myös Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Vuosittain yhtiö majoittaa kaikkiaan 100 000 matkailijaa.