1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. väkivaltarikokset

Tampereella viikonloppuna kaksi henkirikoksen yritystä: Paikalla satoja henkilöitä, laukaus väkijoukossa aiheutti vaaran sivullisille

Molemmille uhreille tuli hengenvaaralliset vammat.

Väkivaltarikokset
Poliisi.
Tiina Jutila / Yle

Tampereella tutkitaan kahta henkirikoksen yritystä, jotka ovat herättäneet paljon huomiota. Molemmat tapahtuivat Tampereella sunnuntaina aamuyöllä.

Toinen henkirikoksen yritys tapahtui Hatanpäänvaltatiellä lähellä Hotelli Ilveksen ajoluiskaa vähän ennen viittä aamulla. Paikalla oli poliisin mukaan satoja henkilöitä.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikosylikomisario Jari Kinnunen sanoo, että tilanteesta oli vaaraa sivullisille. Poliisilla on tiedossa ainakin parikymmentä silminnäkijää. Laukaus herätti väkijoukossa huomiota.

Vuonna 1998 syntynyttä miestä ammuttiin käsiasella vartaloon. Tilannetta edelsi tappelu. Uhrille tuli hengenvaaralliset vammat. Teosta on otettu kiinni yksi henkilö. Toista epäiltyä etsitään. Hän on 1995 syntynyt Britannian kansalainen. Asiaan liittyy poliisin mukaan pahoinpitely, ampuma-aserikos ja vaaran aiheuttaminen.

Ensimmäinen henkirikoksen yritys tapahtui tätä ennen Hatanpään valtatien ja Suvantokadun risteyksen tienoilla noin kello 01.20. Paikalla lyötiin vuonna 2001 syntynyttä miestä kerran teräaseella vatsaan ja aiheutettiin myös hänelle hengenvaaralliset vammat. Epäiltyä etsitään. Hän on 1996 syntynyt pirkanmaalainen mies.

Lue lisää:

Yhtä ihmistä ammuttiin Tampereen keskustassa – Uhri vietiin sairaalaan, yksi otettiin kiinni