Kemi aikoo keskittää terveyspalvelunsa saman katon alle – eläintarvikeliike, grilli ja kirjakauppa joutuisivat siirtymään

Suunnitelman mukaan terveysasemat, neuvolat sekä fysioterapian ja suun terveydenhuollon palvelut muuttaisivat Valtakatu 6:een.

Kemi
Kemin terveyskeskus ilmasta
Uusi tilaratkaisu nostaisi vuotuisia vuokramenoja nykyisestä lähes puolella miljoonalla eurolla. Kuvassa Kemin terveyskeskus.Antti Ullakko / Yle

Kemin kaupungin terveydenhuollon palveluja kaavaillaan siirrettäväksi saman katon alle Valtakatu 6:een Täiköntorin kupeeseen.

Kiinteistöön remontoitaviin tiloihin ovat tällä tietoa muuttamassa terveysasemat, neuvolat sekä fysioterapian ja suun terveydenhuollon palvelut.

Valtakatu 6:ssa toimivat nykyään kirjakauppa, eläintarvikekauppa ja grilliravintola. Jos kaupunki päättää vuokrata tilat, nykyisten vuokralaisten sopimukset päättyvät.

Suunnitelman mukaan tilat voisivat olla käytössä viimeistään vuoden kuluttua.

Kemin kaupunki katsoo tilaratkaisun tuovan hyötyä terveydenhuollon palveluihin, jotka nyt ovat hajallaan eri puolilla kaupunkia. Lisäksi useissa tiloissa on jo pitkään kärsitty vakavista sisäilmaongelmista.

Keskittämisen jälkeen huonokuntoinen Karihaaran terveysasema poistuu käytöstä ja myös Syväkankaan terveysasema jää tyhjilleen.

Uusi tilaratkaisu nostaisi vuotuisia vuokramenoja nykyisestä lähes puolella miljoonalla eurolla.

Kaupunginhallitus hyväksyi tilasuunnitelman maanantaina. Asia etenee valtuustoon.

Juttua päivitetty 20.8. 2019 klo 11.00. Lisätty maininta sisäilmaongelmista ja tyhjenevistä terveysasemista sekä kaupunginhallituksen päätös.

Haluatko lisää uutisia läheltäsi? Lataa Ylen Uutisvahti puhelimeesi täältä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Ylen uutiskirje uutisista Läheltäsi täältä. (siirryt toiseen palveluun)