1. yle.fi
  2. Uutiset

Työeläkeyhtiö Elo vastasi kilpailijoidensa tulokseen – sijoitusten tuotto alkuvuonna yli 7,2 prosenttia

Tuotto-odotukset loppuvuodelle ovat alhaisia, kiitos globaalin talouskehityksen haasteiden.

Eläkevakuutusyhtiöt
Elon toimitusjohtaja Satu Huber KTM.
Elon toimitusjohtaja Satu Huber.Mårten Lampén / Yle

Työeläkeyhtiö Elon sijoitukset tuottivat tammi-kesäkuussa 7,2 prosenttia. Sijoitusten markkina-arvo kohosi lähes 24 miljardiin euroon. Parhaiten tuottivat pörssinoteeratut osakkeet, joiden tuotto kohosi peräti 14,7 prosenttiin.

– Ensimmäinen vuosipuolisko oli erittäin hyvä. Sijoitusomaisuus kasvoi ja vakavaraisuutemme vahvistui. Sijoitusten tuotto kipusi erinomaiselle tasolle, kertoo Elon toimitusjohtaja Satu Huber tiedotteessa.

Vuosi sitten Elon sijoitukset tuottivat vain 0,8 prosenttia. Tämän vuoden alkupuoliskolla ensimmäinen neljännes oli vahvin, sillä toisella neljänneksellä sijoitusten tuotot jäivät 1,9 prosenttiin.

Elon tuotto-odotukset loppuvuodelle ovat alhaisia. Suomessa talousympäristön kotimaiset näkymät ovat loppuvuodelle edelleen positiiviset, mutta globaalin talouskehityksen haasteet lisäävät riskiä tämän hetken ennusteita heikompaan talouskehitykseen.

– Globaalin talouskasvun jatko riippuu nyt keskeisesti Yhdysvaltojen ja Kiinan kauppaneuvotteluiden tuloksista. Neuvottelut ovat haastavia ja välillä katkenneet. Nopeita ratkaisuja ei ole näköpiirissä, arvioi Elon sijoitusjohtaja Hanna Hiidenpalo.

Päähuolet liittyvät edelleen heikentyneisiin teollisuuden näkymiin, brexitiin ja Saksan talouden nopeaan heikkenemiseen.

Kilpailijoillakin sujui

Myös Elon kilpailijoiden Varman ja Ilmarisen sijoitukset menestyivät alkuvuonna.

Varman sijoitukset tuottivat tammi-kesäkuussa 6,9 prosenttia. Yhtiön mukaan kyse on tuottoisimmasta alkuvuodesta 20 vuoteen. Vuosi sitten ne tuottivat 1,7 prosenttia.

Ilmarisen sijoitukset tuottivat 6,0 prosenttia, kun tuotto oli vuosi sitten 1,1 prosenttia.

Lue lisää:

Korkojen negatiivisuudesta on nähty hyvät puolet, mutta ei huonoja puolia, varoittaa Varman toimitusjohtaja Risto Murto

Ilmarinen: Matala korkotaso suosii osakesijoittamista – Eläketurvakeskus: Pitkän aikavälin tuottonäkymät eivät ole kovin valoisat

Lue seuraavaksi