Lentokoulutus sai takaisin tyyntyvät iltatunnit Räyskälässä: "Merkittävin asia vuosiin"

Räyskälän lentokentän toiminta-ajat palautuivat ennalleen kesän alussa. Jo nyt koulutus kentällä on vilkastunut.

Räyskälän ilmailukeskus
Purjelentokone Räyskälässä
Räyskälän lentokeskus on purjelentäjien suosiossa.Timo Leponiemi / Yle

Räyskälän lentokentän toiminta koki kovan kolauksen seitsemän vuotta sitten, kun kentän ympäristölupa rajoitti toiminta-aikoja. Traficom palautti lentoajat ennalleen kesäkuun alusta. Se paransi merkittävästi muun muassa mahdollisuuksia järjestää lentokoulutusta Räyskälässä.

Mari Heikkilä
Lentoaikojen muutos antaa aiempaa paremmat mahdollisuudet lentokoulutukseen, sanoo Räyskälä-säätiön toiminnanjohtaja Mari Heikkilä.Timo Leponiemi / Yle

– Se on merkittävin asia, mitä on vuosiin tapahtunut. Toiminta-ajat olivat liian suppeat. Se poisti meiltä kouluttamisen mahdollisuudet illan tyynissä hetkissä, kun ensikertalaisten kanssa halutaan mennä turvallisesti taivaalle, sanoo Räyskälä-säätiön toiminnanjohtaja Mari Heikkilä.

Jo nyt koulutus on kentällä vilkastunut, vaikka esimerkiksi laskuvarjohyppääjät siirtyivätkin supistuneiden aikojen vuoksi pysyvästi Vesivehmaan kentälle, kertoo Heikkilä.

Malmin sulkeminen huolestuttaa

Valtakunnallisesti ilmailulle synkkiä pilviä tuo Malmin kentän sulkemisaikeet. Toiminta Malmilla on loppumassa vuodenvaihteessa. Se vaikuttaa monen ilmailualan ammattilaisen toimintaan. Yleisölennätyksiä tekevä Nordic Avia Oy on jo siirtänyt toimintansa kokonaan Malmilta Räyskälään.

– Helsingin ympäristössä ei ole mitään korvaavaa kenttää, josta voitaisiin toimia. Kokonaisuutena lentomäärät tulevat tippumaan, koska ollaan kauempana pääkaupunkiseudun alueesta, harmittelee yhtiön vastuullinen johtaja Juha Volotinen.

Myös Räyskälä-säätiön toiminnanjohtaja Mari Heikkilä harmittelee suunnitelmia sulkea Malmin kenttä.

– Se merkitsee Räyskälälle jonkin verran. Malmin toimijathan eivät millään tavalla yhtenä massana muuta millekään toiselle kentälle, vaan he etsivät jokainen itselleen parhaiten soveltuvan lentopaikan tai lopettavat yrittämisen.

Alue mahdollistaa monenlaista toimintaa

Lentotoiminnan lisäksi kentällä on muita aktiivisia käyttäjiä. Esimerkiksi moottoripyöräpoliiseilla on Räyskälässä ajoharjoittelurata ja Räyskälässä on järjestetty myös isoja purjelentokilpailuja. Lisäksi kentällä järjestetään Suviseurat kahden vuoden kuluttua. Se tuo lentokentälle 70 000 ihmisen "kaupungin" pariksi viikoksi.

Alkusyksyn aikana lentokentän kiito- ja rullaustiet saavat uuden asvalttipinnan. Uusiminen maksaa 620–630 000 euroa. Liikenneministeriö myös päällystystöihin 470 000 euron avustuksen.

Räyskälä-säätiö osti hiljattain Metsähallitukselta maa-alueen lentokentän laidalta. Sen myötä kentän lähelle voi rakentaa lisää lentokonehalleja. Kauppoja käydään myös toisesta maa-alueesta. Siihen on suunniteltu Air Parkia, aluetta, johon ilmailijat voisivat rakentaa asuntoja ja konehalleja.

Suunnitelma on ollut vireillä pitkään, sillä se esiteltiin jo vuonna 2008. Mari Heikkilä ennakoi, että se voisi toteutua vuoden 2022 paikkeilla.

Heikkilä on tyytyväinen siihen, että Räyskälässä moni asia on vyörähtänyt hienolla tavalla eteenpäin.

– Täällä on kaikki sillä tavalla valmista useammillekin toimijoille kuin nykyisille.