HS: Tukes tutkii Lappeenrannan kiihdytysajo-onnettomuutta

Tukes tekee selvityksen kuluttajaturvallisuuslain perusteella.

Lappeenranta
Kuvaa Lappeenrannan lentokentältä 18. elokuuta.
Lappeenrannan kiihdytysajoihin osallistuneet olivat kirjoittaneet vastuuvapauslomakkeen ennen osallistumistaan.Lauri Heino / Lehtikuva

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes selvittää Lappeenrannan lentokentällä sattunutta kuolemantapausta, kertoo Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Vuonna 1988 syntynyt mies osallistui paikallisen ilmailuyhdistyksen järjestämään kiihdytysajotapahtumaan viritetyllä Audilla. Hän menetti auton hallinnan noin 300 kilometrin vauhdissa. Auto pyöri useita kertoja katon kautta ympäri.

Tukesin ylitarkastaja Kari Koponen vahvistaa Helsingin Sanomille, että tapaus on selvittelyssä, mutta ei muuten kommentoi asiaa.

Tukes tekee selvityksen kuluttajaturvallisuuslain perusteella. Lain mukaan tapahtumajärjestäjällä on velvollisuus antaa osallistujalle riittävästi tietoja tapahtuman turvallisuudesta.

Lappeenrannan kiihdytysajoihin osallistuneet olivat kirjoittaneet vastuuvapauslomakkeen ennen osallistumistaan.

Tukesin mukaan lomake ei kuitenkaan vapauta järjestäjää vastuusta.

Yle kertoi aiemmin tänään, että onnettomuustutkintakeskus Otkes ei käynnistä tutkintaa Lappeenrannan onnettomuudesta.

Lue aiheesta lisää:

"Onhan se hienoa, kun on lupa painaa kaasu pohjassa" – eilisen kuolonkolarin nähnyt autoharrastaja kertoo, mikä kiihdyttämisessä vetää puoleensa

Kuolemantapaus pisti Lappeenrannan kiihdytystapahtuman jatkon vaakalaudalle – "Tässä harkitaan nyt hyvin vakavasti, järjestetäänkö tapahtumaa enää jatkossa"

Mies kuoli ajettuaan noin 300 kilometrin tuntivauhdissa ulos Lappeenrannassa ilmailutapahtumassa

Mies kuoli huippunopeustapahtumassa – Onnettomuustutkintakeskus ei tutki onnettomuutta: "Kyseessä on extreme-laji"