1. yle.fi
  2. Uutiset

Työttömyyden väheneminen on taittunut Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaalla oli avoinna heinäkuun aikana noin 7 200 työpaikkaa.

työttömyys
kaksi työmiestä rakennustyömaalla kantavat rautatankoa
Työantajat hakivat runsaasti ammatillisia perusosaajia varsinkin rakentamisen eri tehtäviin.Jani Saikko / Yle

Kiihkein työttömyyden laskuvaihe on Pohjois-Pohjanmaalla ohi. Työttömien määrä ei vähene yhtä kovaa tahtia kuin viime vuonna ja vielä alkuvuodesta. Työtä on silti edelleen paljon tarjolla Pohjois-Pohjanmaalla

Maakunnassa oli heinäkuun lopussa 21 300 työtöntä työnhakijaa, mikä on reilu tuhat työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten. Oulussa työttömiä työnhakijoita 13 000 ihmistä.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli heinäkuun lopussa Pohjois-Pohjanmaalla 11,4 prosenttia. Valtaosassa kuntia työttömien määrä oli heinäkuun lopussa vuoden takaista alhaisempi. Useissa kunnissa vuosimuutos oli suhteellisen vähäinen.

Avoimia työpaikkoja oli TE-toimistossa tarjolla koko heinäkuun aikana noin 7 200 ja uusien paikkojen määrä oli selvästi korkeampi kuin viime kesänä.

Kunnittain alhaisimmat työttömyysasteet olivat Hailuodossa (6,4 %), Reisjärvellä (6,4 %) ja Kalajoella (6,7 %). Korkeimmat puolestaan tutusti Oulussa (13,3 %), Taivalkoskella (12,6 %) ja Pudasjärvellä (12,1 %).

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi