OP aloittaa yt:t, joissa pomot vähenevät ja tehtävät muuttuvat – Henkilöstöjohtaja: "Toiminta perustuu heimorakenteisiin"

Neuvottelujen piirissä on noin 3 000 ihmistä, korkeintaan 250 menettää työnsä - vanhoja tehtäviä päättyy ja uusia syntyy

OP
Osuuspankin pääkonttori Teollisuuskadulla Helsingissä.
Osuuspankin pääkonttori Helsingin Vallilassa.Derrick Frilund / Yle

OP Ryhmän toimintatapojen muutokset johtavat isoihin yhteistoimintaneuvotteluihin. Ne alkavat 26. elokuuta ja niiden piirissä on noin 3 000 ihmistä.

Ensimmäisten tietojen mukaan uusi työskentelymalli (siirryt toiseen palveluun) johtaisi enintään 250 ihmisen irtisanomisiin nykyisten tehtävien loppuessa. Samalla kuitenkin syntyy uusia tehtäviä, joita on tarkoitus tarjota irtisanomisuhan alla oleville.

Käytännössä OP aikoo laajentaa keskusyhteisössä olevaa uutta työskentelymallia Yrityspankki ja Vakuutus -liiketoiminnan puolelle. OP Ryhmän osuuspankkeja neuvottelut eivät koske.

Mallin käyttöönotto toisi muutoksia organisaatiomalliin ja työtehtäviin.

– Toimintamallin muutos on tosi iso. Se on kevään aikana huomattu. Meillä on tavoitteena vähentää byrokratiaa, madaltaa organisaatiota ja siirtää päätäntävaltaa itseohjautuville tiimeille, sanoo OP-ryhmän henkilöstöjohtaja Hannakaisa Länsisalmi.

Uudessa mallissa hierarkiatasoja on vähemmän eli myös keskijohtoa tulee olemaan vähemmän.

– Toiminta perustuu heimorakenteisiin eli heimoissa on heimojen vetäjät ja sitten siellä on tietyn tuotteen tai palvelun kehittämisvastaavia ja valmentajia, jotka auttavat tiimejä ketterien toimintatapojen opettelemisessa ja oman toiminnan jatkuvassa parantamisessa, Länsisalmi täsmentää.

OP kertoi myös neuvottelevansa parhaillaan Helsingin Vallilassa sijaitsevan pääkonttorinsa myynnistä "eteläkorealaisvetoisen konsortion" kanssa. Konsortiolla tarkoittaa useimmiten yritysten jotakin hanketta varten perustamaan kumppanuutta.

Yhtiön mukaan päätöstä pääkonttorin myymisestä ei ole tehty, eikä neuvottelujen lopputuloksesta ole vielä varmuutta.

OP kertoi jo huhtikuussa, että se harkitsee muutama vuosi sitten valmistuneen rakennuksen myyntiä. Vallilassa työskentelee noin viisi tuhatta ihmistä.

Pääluottamusmiestä mietityttää nyt edelliskertaa enemmän

Edellisen kerran OP myllersi organisaatiotaan viime vuoden puolella. Silloin päättyi 700 tehtävää ja tuhat uutta syntyi.

Myllerryksen lopputulos ilahdutti tuolloin myös työntekijöiden edustajia. Nyt mietityttää enemmän.

– Viime syksynä olin rauhallisempi kuin nyt. Ihan johtuen siitä, että meillä ei nyt pystytty arvioimaan sitä kuinka paljon tulee uusia tehtäviä. Rauhallisuutta tukee se, että taloudellisesti meillä menee hyvin, sanoo OP-konsernin pääluottamusmies Eija Laurila.

Myös henkilöstön osaaminen uusien tehtävien edessä huolettaa.

– Isoin haaste on siinä kuinka hyvin henkilöstön osaaminen vastaan uusia työtehtäviä eli miten vaaka saadaan tasapainoon. Se minua tällä hetkellä mietityttää. Avoimin mielin tähän kuitenkin lähden.

Lisätty klo 10.57: pääluottamusmiehen ja henkilöstöjohtajan kommentit.

Lue lisää:

Finanssiryhmä OP pohtii isoa myllerrystä rakenteeseensa

OP Ryhmän alkuvuoden tulos notkahti – erityisesti yrityspankkiryhmä laahasi

OP:n jätti-yt-neuvottelut ohi – 700 tehtävää päättyy, tuhat uutta syntyy

OP synkensi ennustettaan: Suomen talouskasvu hyytyy ensi vuonna puoleen prosenttiin