Suomalaiseen luontoon sukeltava Metsä-elokuvakonsertti soi nyt Lapissa, joulukuussa Japanissa – mukana myös Meri-Lapin jousikvartetti

Teos on Lasse Heikkilän säveltämä. Esityksessä on seitsemän muusikkoa sekä Veikko Ruohotien videokuvaus.

konsertit
Meri-Lapin jousikvartetti.
Meri-Lapin jousikvartetti on lähdössä joulukuussa Japanin kiertueelle. (Promokuva)Onni Wiljami

Suomen luonnolle kunniaa tekevä Metsä-elokuvakonsertti aloittaa Meri-Lapin kiertueensa tänään tiistaina Torniosta. Muut konsertit tällä viikolla järjestetään Kemissä, Tervolassa, Iissä ja Simossa. Konsertissa on mukana myös Meri-Lapin jousikvartetti.

Metsä on elokuvakonsertti, jossa Lasse Heikkilän säveltämä ja seitsemän muusikon soittama musiikki sekä Veikko Ruohotien videokuvaus kertovat tarinaa suomalaisesta metsästä.

Tekijät lupaavat, että 50 minuuttia kestävä METSÄ-konsertti on vahva elämys. Kuvat kuljettavat koskemattomaan luontoon ja siihen yhdistyen soi seitsemän muusikon voimin jousikvartetti, sopraanosaksofoni, melodion, kantele, kitara, jouhikko, nokkahuilu ja lyömäsoittimia sekä laulu.

METSÄ on lähdössä Japanin kiertueelle joulukuussa Kemin kaupungin tukemana ja mukana matkalla on myös Meri-Lapin jousikvartetti (siirryt toiseen palveluun).

Monipuolinen tekijäkaarti

Konsertin säveltäjä Lasse Heikkilä on multimuusikko ja musiikin maisteri. Hän on säveltänyt lukuisia musikaaleja ja messuja sekä 400 laulua. Heikkilä yhdistelee klassisen, etno- ja rytmimusiikin lajeja ja soittimia.

Laulaja Saila Ruotsala on kotoisin Kittilästä. Hän on esiintynyt mm. etnomusiikkitrionsa kanssa sekä trubaduurina yli kymmenen vuoden ajan Suomessa ja ulkomailla. Ruotsala on tehnyt mm. kolme soololevyä.

Kuvaaja Veikko Ruohotie on tehnyt useita elokuvia ja multivisioesityksiä eri mantereilla. Ruohotie on ajanut kameroineen tuhansia kilometrejä vangitakseen revontulet ja muut luonnonilmiöt eri vuodenaikoina.

Joonatan Rautio on kansainvälisesti arvostettu jazzmuusikko. Metsä-elokuvakonsertissa Rautio soittaa sopraanosaksofonia. Hänelle on myönnetty useita tunnustuksia, kuten Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto vuonna 2010.

Meri-Lapin jousikvartetti on ammattimuusikoiden muodostama kamarimusiikkikokoonpano, jonka ohjelmisto ulottuu lastenmusiikista klassisen musiikin mestariteoksiin.