1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turku

Telia Towers Finland ei myy Turun korkeinta rakennusta Vesa Keskiselle kymppitonnilla – "Jos joku on kiinnostunut, meihin voi ottaa yhteyttä"

Pääskyvuoren linkkitorni ei vaihda omistajaa 10 000 eurolla. Telia Towers haluaisi saada ainakin antennilaitteiston siirtokulut katettua.

Turku
Pääskyvuoren linkkitorni vehreän maiseman keskellä.
Pääskyvuoren linkkitorni Turussa kiinnostaa ainakin yhtä ostajaa. Kimmo Gustafsson / Yle

Kyläkauppias Vesa Keskinen haluaa ostaa Turun korkeimman rakennuksen, Pääskyvuoren linkkitornin, kymmenellä tuhannella eurolla, kertoo Ilta-Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Telia Towers Finlandin kiinteistöpäällikkö Kimmo Suomi kuitenkin toppuuttelee ostokandidaattia hieman.

– Se on vielä aika tyhjä tarjous. Hän ei ole tainnut aivan tutustua kohteeseen. Ei se vielä ihan tuolla hinnalla lähde, Suomi toteaa.

Suomi toteaa että Telia Towersin on saatava kaupasta katettua ainakin siellä olevien antennien siirtokustannukset. Suomi haluaa edetä myyntiasiassa hieman Keskistä rauhallisemmin.

– Emme ole innostuneita tällaisesta pikaratkaisusta, kun alun perin torni ei ollut edes myynnissä, hän sanoo.

Taustalla on kaupunkilehti Turkulaisen (siirryt toiseen palveluun) viikonloppuna julkaisema juttu, jossa kerrottiin Telia Towersin kauppaavan tornia taholle, joka voisi hyödyntää koko tornia.

Telialla on lehden mukaan tornille käyttöä vain noin 40 metrin korkeuteen saakka.

Telia Towers Finland on Suomen mukaan halukas myymään tornin, mutta virallista myynti-ilmoitusta ei ole tehty.

Kimmo Suomen mukaan lehtijutut Pääskyvuoren tornista ehtivät viikonlopun aikana lähteä turhan kovaan nousukiitoon. Tarjouksia otetaan joka tapauksessa vastaan, sillä koko tornille ei Telia Towersilla ole tarvetta.

Onko torni siis kaupan vai ei?

– Jos joku on kiinnostunut, meihin voi ottaa yhteyttä, niin keskustellaan asiasta ihan faktapohjalta. Emme me kieltäydy myynnistä, Suomi naurahtaa.

Lue seuraavaksi