1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. nuoret

Nuoret halveerasivat kuollutta nuorta somessa – poliisi pyytää lopettamaan: "Jos se ei ole kiellettyä, voi se silti olla vahvasti väärin"

Itä-Suomen poliisin julkaisemassa kirjoituksessa nuorten toivotaan ajattelevan sanojensa seurauksia.

Poliisin ankkuritoiminnan kohderyhmää ovat nuoret. Joensuussa ankkuriryhmä on puuttunut epäasialliseen somekirjoitteluun. Kuva: Lucas Holm / Yle

Pohjois-Karjalassa poliisi on huolestunut nuorten käytöksestä sosiaalisessa mediassa.

Itä-Suomen poliisin Joensuun ankkuriryhmän tietojen mukaan joukko nuoria on kirjoittanut somessa halventavasti edesmenneestä nuoresta.

Ankkuriryhmän erityisnuorisotyöntekijä Jarkko Riikonen vetoaa Itä-Suomen Poliisin Facebook-sivuilla julkaistussa kirjoituksessaan (siirryt toiseen palveluun) nuoriin, jotta nämä ajattelisivat sanojensa seurauksia.

Riikonen painottaa, että alaikäisen kuolema on suuri suru ja tragedia, ei hauska läppä.

– Toivoisin kaikesta sydämestäni, että jokainen tällaiseen kirjoitteluun osallistunut, naureskellut tai peukuttanut menisi itseensä ja pohtisi syvästi motiivejaan. Jos se ei ole kiellettyä, voi se silti olla vahvasti väärin, Riikonen kirjoittaa.

Poliisin ankkuriryhmän tavoitteena on muun muassa ehkäistä koulukiusaamista, puuttua jo varhaisessa vaiheessa nuorten tekemiin rikoksiin ja tehdä huumeiden vastaista työtä.

Lue myös:

Koulu alkaa kiusaajien kohtaamisella: 14-vuotias kirjoitti blogitekstin, jotta saisi olla rauhassa – "Jos tälle nauretaan, aivan sama"

"Idiootti! Typerys!" – Somessa unohdamme helposti käytöstavat ja aivotutkija Katri Saarikivi tietää miksi