Verkkoruokakaupan kehittymisen jarruna ovat isot ketjut, sanoo riippumaton yrittäjä

Ruoan verkkokauppa kasvaa Suomessa nyt kovaa vauhtia ja sen uskotaan moninkertaistuvan lähivuosina.

Oulu
Ruoan verkkokauppa kasvaa Suomessa nyt kovaa vauhtia ja sen uskotaan moninkertaistuvan lähivuosina.
Ruoan verkkokaupan uskotaan moninkertaistuvan lähivuosina.Marko Siekkinen / Yle

Suurten kauppaketjujen haluttomuus ruuan verkkokaupan kehittämiseen on jarruttanut elintarvikkeiden nettimyyntiä Suomessa.

Tätä mieltä on toimitusjohtaja Ville Kuusisto Ekamarket.comista.

Esimerkiksi Ruotsissa alan kehitys on ollut huomattavasti nopeampaa. Ruoan verkkokauppa kasvaa Suomessa nyt kovaa vauhtia ja sen uskotaan moninkertaistuvan lähivuosina.

Riippumaton verkkoruokakauppa Ekamarket.com on avannut Oulussa ensimmäisen noutopisteensä Kaukovainiolle. Myös ostosten keräily- ja toimitusmaksut sekä kuljetusajat ovat hidastaneet kuluttajien siirtymistä ostamaan ruokaa netistä.

Ville Kuusiston mielestä merkittävin syy tilanteeseen on suurten kauppaketjujen hallitseva asema.

– Heille on eduksi olla kehittämättä verkkokauppaa, koska siitä koituu enemmän kustannuksia kuin sieltä myymäläverkostosta hakemisesta, Kuusisto kertoo.

- Meidän tavoitteena on käyttää paljon automaatiota, teknologiaa ja robotiikkaa tilausten keräilyyn ja toimittamiseen. Näin saadaan ne kustannukset huomattavan paljon pienemmiksi kuin myymäläverkoston kautta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)