Kallansillat oli tukossa Kuopion moottoritiellä – kova raekuuro iski ja kolme autoa kolaroi

Onnettomuus sattui työstäpaluuliikenteen aikaan noin kello 16.15.

Kuopio
Läheltä
Yle

5-tiellä Kallansilloilla Siilinjärven ja Kuopion välillä sattui kolmen auton kolari, joka voi hidastaa liikennettä alkuillan ajan. Ilmoitus kolarista tuli hätäkeskukseen noin kello 16.15.

Itä-Suomen poliisin mukaan onnettomuuteen vaikutti kova raekuuro ja siitä johtuva huono näkyvyys. Autoissa oli kyydissä vain kuljettajat. Pelastuslaitoksen mukaan tilanteessa ei sattunut ainakaan vakavia henkilövahinkoja. Yksi henkilö kuljetettiin poliisin tietojen mukaan tarkastettavaksi sairaalaan.

Liikenne Kuopion suuntaan katkaistiin hetkellisesti kokonaan Sorsasalon ja Päivärannan ramppien välillä. Liikenne pohjoisesta ohjattiin Sorsasalon rampista Päivärannantielle, ja takaisin moottoritielle Päivärannan rampista.

Liikennevirasto tiedotti kello 16.45, että tie on jälleen avoinna liikenteelle. Kaistat etelään päin olivat vielä ruuhkautuneita, koska kaksi kolariautoa odottaa paikalla hinausta. Nopeusrajoitus on pudotettu tilapäisesti 60:een kilometriin tunnissa ja nopeusrajoitusta nostetaan sitten, kun se on turvallista.

Moottoritiellä oli hieman ennen kello 16 toinenkin onnettomuus. Siilinjärvelle päin ajaneen kuljettajan autosta putosi poliisin mukaan rengas kesken ajon. Tilanne sattui Vuorelan rampin tuntumassa, mutta onnettomuuspaikka on jo raivattu. Henkilövahinkoja ei sattunut.