Ukonilmasta tehtäviä pelastuslaitokselle: aitta paloi, mittava vesivahinko kirjastossa, puu kaatui auton päälle

Pyörön kirjasto Kuopion Petosella on vesivahingon vuoksi toistaiseksi suljettu.

Kuopio
Läheltä
Yle

Ukonilmasta aiheutui tiistaina muutamia tehtäviä pelastuslaitokselle Kuopion seudulla.

Kuopiossa Saramäentiellä noin 50 neliön aitta tuhoutui tulipalossa. Ilmoitus palosta tuli hätäkeskukseen iltapäivällä puoli viiden maissa. Päivystävä palomestarin Arssi Heiskasen mukaan aitta oli ilmiliekeissä palokunnan saapuessa paikalle. Omistajan mukaan salamanisku sytytti tulipalon.

Ukonilmaan liittyviä tehtäviä oli muitakin. Heiskanen kertoo, että Petosen kaupunginosassa sijaitsevassa Pyörön lähikirjastossa oli vesivahinko, jonka vuoksi kirjasto on toistaiseksi suljettu.

Kirjasto tiedottaa (siirryt toiseen palveluun), että kyse on mittavasta vesivahingosta, joka johtui äkillisen ja kovan sateen seurauksena hajonneesta sadevesiviemäristä. Pyörön kirjastosta lainatut kirjat voi palauttaa mihin tahansa Kuopion kaupunginkirjaston toimipisteeseen. Varaukset voi hakea Jynkän lähikirjastosta iltapäivästä lähtien.

Rajuilma oli Arssi Heiskasen mukaan myös kaatanut puun pysäköidyn henkilöauton päälle Särkiniemessä.

Lisäksi poliisin mukaan Viitostiellä Kallansilloilla tiistaina iltapäivällä sattuneeseen kolmen auton kolariin vaikutti kova raekuuro ja siitä johtuva huono näkyvyys. Liikenne Kuopion suuntaan jouduttiin hetkellisesti katkaisemaan kokonaan kolarin vuoksi Sorsasalon ja Päivärannan ramppien välillä.