Peräpohjolan Opisto kehittää koulutuksellisesta matkailusta liiketoimintaa – Tornioon houkutellaan erityisesti kiinalaisia koululaisia

Peräpohjolan Opiston hanke on mukana yhdessä Visit Finlandin kärkihankkeessa.

matkailu
Peräpohjolan Opisto Torniossa
Peräpohjolan Opisto on perustanut yrityksen, joka pyrkii tekemään koulutuksellisesta matkailusta ympärivuotista liiketoimintaa.PPO

Torniossa toimiva Peräpohjolan opisto pyrkii tekemään koulutuksellisesta matkailusta tuottavaa liiketoimintaa. Opisto on perustanut viime vuoden puolella Northern Skills Finland Education Oy:n, joka tuo kansainvalisiä ryhmiä Tornioon.

Ensimmäinen ryhmä on Torniossa parhaillaan. Ryhmässä on 14 kiinalaista lasta ja nuorta.

– Opisto on aiemmin tuonut Tornioon koululaisia Englannista ja Saksasta, mutta se ei ole ollut yritystoimintaa, kertoo Skills Finland Education Oy:n erityisasiantuntija Riikka Fisk.

Torniossa tavoitellaan erityisesti kiinalaisia koululaisia.

– Kiinassa on kouluja, joiden kanssa on tehty ja ollaan tekemässä sopimuksia, Fisk sanoo.

Fiskin mukaan kiinalaisia kiinnostaa erityisesti Suomen hyväksi tunnustettu koulutusjärjestelmä.

Mukana Visit Finlandin kärkihankkeessa

Peräpohjolan opiston hanke on valittu mukaan Visit Finlandin ympärivuotista matkailua edistävään kärkihankkeeseen.

– Olemme mukana Educational Finland -ryhmässä, jota Visit Finland markkinoi. Sitä kautta saamme apua kontaktien luomiseen, Fisk kertoo.

Koulutuksellisen matkailun aktiviteetit sisältävät aina myös uuden tiedon tai taidon oppimista.

– Tämä uusi asia voi olla esimerkiksi englannin kieltä, kestävän kehityksen periaatteita tai mediataitoja. Kiinteänä osana koulutuksellisen matkailun tuotteisiin kuuluvat myös kouluvierailut paikallisiin oppilaitoksiin, Fisk kuvaa.

Fiskin mukaan kiinalaiset nauttivat suomalaisille arkisista asioita, kuten puhtaasta luonnosta, sinisestä taivaasta ja raikkaasta ilmasta.

Peräpohjolan Opisto on vapaan sivistystyön ja yleissivistävän koulutuksen sekä ohjaus- ja kasvatusalan osaamiskeskus.

Visit Finland toimi ennen nimellä Matkailun edistämiskeskus. Se toimii matkailun asiantuntijana ja edistää ulkomailta Suomeen suuntautuvaa matkailua.