Nyrkkeilyn harrastajat tyrmistyivät Vaasan kaupungin säästösuunnitelmista: "Lyönti vyön alle"

Vaasan kaupungin säästötoimet tuovat muutoksia myös urheiluseurojen harjoittelupaikkoihin.

liikuntatilat
Antti Lehmusvirpi on yksi nuorista lupauksista
Anna Wikman / Yle

Vaasassa nyrkkeilijät ovat järkyttyneitä kulttuuri- ja liikuntalautakunnan päätöksestä siirtää seuran toiminta nykyisestä paikasta muualle. Seura on tähän asti toiminut keskustan tuntumassa urheiluhallin nyrkkeilysalissa.

Säästöjen saamiseksi kaupunki on irtisanonut Hietalahden kuntotalon vuokrasopimuksen syyskuun lopusta alkaen. Sitä käyttävät urheiluseurat siirtyisivät kaupungin kaavailujen mukaan tekemään voimaharjoitteluaan nyrkkeilijöiden nyt käyttämään halliin.

Nyrkkeilijöiden olisi puolestaan siirryttävä Teeriniemellä sijaitsevan väestösuojan budo-saliin. Nyrkkeilijät ovat päätöksestä käärmeissään.

"Halutaan ajaa nyrkkeily ja thainyrkkeily alas"

Waasa Boxing clubin puheenjohtaja Petro Koskimies koittaa muotoilla sanansa tarkoin.

– Harmituksen määrä on kertaa miljoona. Olihan se järkytys. En voinut kuvitella, että tämmöistä tapahtuu. Täällä halutaan ajaa nyrkkeily ja thainyrkkeily kokonaan alas, sanoo Koskimies.

Koskimies muistuttaa, että nyrkkeilyllä on Vaasassa pitkät perinteet, sillä lajia on harrastettu nykyisessä salissa jo 1950-luvulta lähtien.

Nyrkkeilijöille on ehdotettu korvaavaksi tilaksi Teeriniemen väestösuojan yhteydessä sijatsevaa salia. Tämä sali ei Koskimiestä paljon lämmitä.

– Siellä on huono sisäilma, pienet ja riittämättömät pukuhuonetilat sekä olemattomat parkkipaikkatilat.

Käytännössä sali pitäisi laittaa puoliksi eli toisella puolella olisivat nyrkkeilijät ja thainyrkkeilijät, toisella budo-lajien harrastajat.

Ennen kuin vaihdot olisivat mahdollisia, pitäisi mahdollisesti sekä Teeriniemen väestösuojassa että urheiluhallissa tehdä muutostöitä.

Seuran jatko epävarma

Päätös siirrosta tuli Koskimiehen mukaan pahimpaan mahdolliseen aikaan. Nyrkkeilyssä kilpailukausi käynnistyy toden teolla muutaman viikon kuluttua. Samoin kuntonyrkkeilyvuorojen pitäisi alkaa pyöriä.

– Tämä on ihan lyönti vyön alle. Kilpailu- ja nyrkkeilykausi alkaa syyskuussa. Nyt me ei voida markkinoida meidän toimintaa ollenkaan, kun ei tiedetä missä toiminta jatkuu. Me menetetään tuhansia euroja tuloja, jotka ovat tärkeitä meidän pienelle seuralle.

Waasa Boxing clubissa on harrastajia ja urheilijoita noin 200. Koskimies pelkää, että muutoksen myötä seuran toimintaa ei pystytä enää jatkamaan.

– Tätähän voisi verrata siihen, että laitetaan Hietalahden stadion kiinni ja pistetään VPS:n pojat pelaamaan Huutoniemen kentälle. Tuntuu pahalta, päättää Koskimies.

Seura aikoo nyt kartoittaa erilaisia tilavaihtoehtoja Teeriniemen salin lisäksi.