1. yle.fi
  2. Uutiset

Puutteelliset digitaidot voivat aiheuttaa jopa häpeää – Kainuun Aalto tarjoaa työikäisille digikoulutusta

Dikata-hankkeessa pyritään siihen, että digiosaaminen olisi kansalaistaito.

verkko-oppiminen
Kannettava tietokone, tabletti ja älypuhelin.
Miten näitä oikein käytetään?(Arkistokuva)Mirva Ekman / Yle

Kainuun Aalto on mukana valtakunnallisessa Dikata-hankkeessa, joka tarjoaa syksyn aikana digikoulutuksia työikäisille ihmisille. Lähes 30 eri kurssin parissa voi petrata esimerkiksi medialukutaitoa, Wordin käyttöä, somekanavien hallintaa ja saada vinkkejä myös työnhakuun.

Dikatan koulutukset ovat ilmaisia ja niihin voi osallistua kuka tahansa. Osallistujat tarvitsevat oman tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen sekä verkkoyhteyden. Koulutus järjestetään vuorovaikutteisena verkkokurssina.

Hankkeen takana on ajatus siitä, että työssäkäyvän väestön digitaidot eivät ehkä ole maailman parhaita, mutta näitä taitoja vaaditaan työelämässä yhä enemmän.

– Digitaitojen kokeminen puutteellisiksi voi aiheuttaa häpeää ja epävarmuutta esimerkiksi työpaikalla. Nyt jokainen voi lisätä omaa digiosaamistaan ilmaiseksi omaan tahtiinsa. Dikatan koulutukset lähtevät tosi perustaidoista, hankkeen koordinaattori Reetta Karjalainen sanoo.

Kainuun Aallossakin on tiedostettu, että työikäisten digitaitoja olisi hyvä parantaa myös Kainuussa.

– Monesta suunnasta on tullut viestiä, että digiosaamiseen tulisi panostaa. Meilläkin verkkopohjaiset koulutukset ovat lisääntyneet, mutta monella voi olla vaikeaa jo verkkokokoukseen liittyminen. Koulutus siis tulee varmasti tarpeeseen, Kainuun Aallon Peppiina Hakkarainen sanoo.

Karjalaisen mukaan Dikata-koulutuksilla yritetään saada digiosaamisesta uusi kansalaistaito. Kainuun Aalto tarjoaa digikoulutuksia myös ikäihmisille, joita ohjataan digitutoreiden avulla.

Dikata-kurssit starttaavat syyskuun puolessavälissä, mutta ilmoittautuminen on jo alkanut. (siirryt toiseen palveluun) Yhteen koulutukseen pystyy osallistumaan valtakunnallisesti yhtäaikaa 1 000 henkeä.

– Lähes kaikista kursseista tulee kyllä varsinaisen koulutuspäivän jälkeen tallenne, jota voi katsoa oman aikataulun mukaan. Tälla tavoin koulutukset ovat vieläkin suuremman yleisön tavoitettavissa, Hakkarainen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi