Rovaniemen hovioikeus vapautti Levin hissipomon syytteistä – käräjäoikeuden päätös pysyy voimassa

Hovioikeus hylkäsi Levin hissiyhtiön toimitusjohtajan syytteet.

Kuva: Uula Kuvaja / Yle

Rovaniemen hovioikeus hylkäsi Levin hissiyhtiön toimitusjohtaja Jouni Palosaarta koskevan syytteen luottamusaseman väärinkäytöstä.

Kittilän laaja rikostutkintojen vyyhti sai tänään keskiviikkona yhden saagansa päätökseen, kun Rovaniemen hovioikeus antoi päätöksensä niin sanotussa hissihaarajutussa.

– Totta kai tämä päätös helpottaa, kun miettii, että asiaa on pyöritelty kuusi vuotta. Varsinaiseen hissiyhtiön toimintaan tämä ei ole vaikuttanut, mutta koko ajan se on ollut takaraivossa, kun tämä pyöritys on ollut päällä, kertoi Levin hissiyhtiön toimitusjohtaja Jouni Palosaari Yle Lapin uutisille.

Hovioikeudessa käsiteltiin Levin hissihankintojen kilpailutusta, jossa syyttäjä epäili Levin hissiyhtiön toimitusjohtajan Jouni Palosaaren vuotaneen toiselle tarjouskilpailussa olevista hissivalmistajista luottamuksellisia tietoja ja näin vääristäneen kilpailua sekä suosineen yhtä hissivalmistajista.

Lapin käräjäoikeus vapautti Jouni Palosaaren kesäkuussa 2018 syytteistä, mutta kihlakunnansyyttäjä Sari Anttonen oli tyytymätön tuomioon ja valitti Lapin käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen runsas vuosi sitten. Sari Anttonen pitää epätodennäköisenä, että hän hakee hovioikeuden päätökseen valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että en hae tähän hovioikeuden päätökseen valituslupaa korkeimpaan oikeuteen, toteaa syyttäjä Sari Anttonen.

Hovioikeus velvoitti valtion korvaamaan Jouni Palosaaren oikeudenkäyntikulut hovioikeudessa.

Lue myös: