Kuopion kaupungintalon kuntotutkimukset alkoivat

Tutkimusten avulla hankitaan tietoa Kuopion kaupungintalon peruskorjauksen suunnittelun tueksi.

Kuopio
Kuopion kaupungintalo.
Kuopion kaupungintalon kuntotutkimuksilla pyritään selvittämään rakenteiden tosiasiallinen kunto rakennuksen historian aikana tehtyjen lukuisten muutos- ja korjaustöiden jäljiltä.Matti Myller / Yle

Kuopion kaupungintalon kuntotutkimukset käynnistyivät. Kaupungin tiedotteen mukaan niiden avulla hankitaan tietoa kaupungintalon peruskorjauksen suunnittelun tueksi.

Tavoitteena on saada kuntotutkimukset tehtyä lokakuun loppuun mennessä.

Kaupungintaloon on tehty sen yli 100-vuotisen historian aikana useita muutos- ja korjaustöitä, joten nyt tehtävillä kuntotutkimuksilla pyritään selvittämään rakenteiden tosiasiallinen kunto ja toteutustapa. Tutkimusta tehdään yhdessä museoviranomaisen kanssa kaupungintalon iän ja historiallisten arvojen vuoksi.

Kuntotutkimuksia tehdään niin rakennuksen sisällä eri kerroksissa kuin rakennuksen ulkopuolella muun muassa tekemällä rakenneavauksia, kaivamalla perustuksia auki ja tutkimalla ikkunoiden kuntoa.

Ulospäin tutkimuksen näkyvät esimerkiksi työmaa-aitoina, yksittäisten tilojen käyttörajoituksina ja ajoittaisena äänihaittana.

Kuopion kaupungintalon rakennettiin vuosina 1882–1885. Se valittiin vuonna 2009 Kauneimmat kunnantalot -äänestyksessä (siirryt toiseen palveluun)Suomen kolmen kauneimman kunnantalon joukkoon.