Hyppää sisältöön

Ouluun suunnitellaan maailman pohjoisinta ohramallastamoa

Pienpanimot kaipaisivat paikallisten viljantuottajien tuottamia erikoismaltaita, ja mahdollisesti tulevaisuudessa gluteenitonta ohramallasta.

Kuva: marko Väänänen / Yle

Ouluun suunnitellaan maailman pohjoisinta ohra-mallastamoa.

Ohrajyvien idättämö tuottaisi mallasta pienpanimoiden käyttöön.

Suomessa on tällä hetkellä 107 pienpanimoa. Ne kaipaisivat paikallisten viljantuottajien tuottamia erikoismaltaita, ja mahdollisesti tulevaisuudessa gluteenitonta ohramallasta.

Hankkeen kehittäjä Mikko Ahokas Kultainen Mallas Oy:stä kertoo, että yritys tavoittelee myös kansainvälisiä markkinoita. Maltaita käytetään myös muussa elintarviketeollisuudessa ja esimerkiksi mallastettujen aamiaistuotteiden suosio on nousussa.

– Totta kai pääkohde on siellä pienpanimoteollisuudessa, mutta yksittäiset kuluttajat eivät ole mitenkään poissuljettuja, Ahokas kertoo.

Tässä vaiheessa rahaa kerätään osakeannilla.

– Jos rahat saadaan kerätyksi tämän syksyn aikana, laitos saadaan valmiiksi ensi vuoden loppupuolella ja sitä kautta sitten ensimmäiset maltaat valmistukseen siinä vuodenvaihteessa 2021

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)