Urakäytävällä kannustetaan töihin ja kouluun – "Tapahtuma toimii myös verkostoitumismahdollisuutena"

Kajaanin Prismalla järjestetään torstaina 22. elokuuta kaikille avoin ura- ja rekrytapahtuma.

työllistyminen
Läheltä
Yle

Ohjaamo Nuppa yhteistyökumppaneineen järjestää ura- ja rekrytointitapahtuman Kajaanin Prisman tiloissa torstaina 22. elokuuta kello 12.00-17.00.

Tapahtumassa kuka tahansa halukas saa tietoa koulutuksista, kursseista ja tietenkin myös työllistymismahdollisuuksista. Aiemmin Nuppa on järjestänyt pienempiä tapahtumia pääasiassa nuorille, mutta tällä kertaa tapahtuma avattiin kaikenikäisille.

– Nuppa on toiminut nyt kolme vuotta ja alusta alkaen nämä tapahtumat ovat liittyneet toimintaamme. Meillä toimitaan tällaisella triangeliperiaatteella: koulutus, työ ja elämänhallinta. Näissä tapahtumissa tuodaan näiden kaikkien osa-alueiden esittelijät samaan paikkaan, Tuovi Johansson-Huusko Ohjaamo Nupasta kertoo.

Koulutuksen kuvioita avaavat muun muassa Kainuun ammattiopisto, Edukai Oy, ammatillinen erityisoppilaitos Luovi, Kajaanin ammattikorkeakoulu ja AIKOPA:n aikuiskoulutuspalvelut, Kainuun Opisto, Kaukametsä ja Kainuun Aalto.

Työllistymiseen vinkkejä, neuvoja ja mahdollisuuksia antavat Smile Henkilöstöpalvelu, Rainmaker ja SOL Palvelut Oy. Osuuskauppa Maakunnan ja Sote rekryn esittelypisteillä opastetaan kaupan alalle ja sosiaali- ja terveysalalle työllistymisestä kiinnostuneita. Paikalla on myös TE-toimiston asiantuntijat sekä 4H Kajaanin ohjauksen ammattilaiset.

Johansson-Huusko uskoo, että koulutuksen, elämänhallinnan ja työllisyysasioiden yhteentuominen voi auttaa myös Kainuun työllisyys ongelmaan, jossa tarjonta ja kysyntä eivät kohtaa.

– Paikalla on muun muassa rekrytointiyrityksiä, jotka ovat erikoistuneet eri aloihin, kuten metalli- ja rakennusalalle, joissa on pulaa työntekijöistä.

Lisäksi uusien polkujen etsimisessä auttavat diakonian työntekijä, kuntouttava työtoiminta, sosiaaliohjaaja sekä Etsivä nuorisotyö.

– Toisaalta tapahtuma toimii myös eri palvelujen ja toimintojen markkinointina sekä verkostoitumismahdollisuutena, Johansson-Huusko sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)