1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. YT-neuvottelut

Sandvik aloittaa yt-neuvottelut Turussa, Tampereella ja Lahdessa – vähennystarve 50 henkilötyövuotta

Sandvik työllistää Suomessa noin 2 400 henkilöä neljällä eri paikkakunnalla. 

Arkistokuva Sandvikin Turun toimipisteeltä. Kuva: Andy Ödman / Yle

Kaivosteollisuuden laitevalmistaja Sandvik aloittaa yt-neuvottelut.

Yt-neuvottelut koskevat yhtiön toimipisteitä Turussa, Tampereella ja Lahdessa. Vähennystarpeeksi arvioidaan tällä hetkellä Suomessa kaikkiaan 50 henkilötyövuotta.

– Yt-neuvottelut on tarkoitus aloittaa varsinaisesti ensi viikolla, kertoo viestintäjohtaja Tiina Heiniö.

Yhtiö arvioi tiedotteessaan, että tiedossa on lomautuksia, henkilöstövähennyksiä, tehtävämuutoksia ja muutoksia työn organisoinnissa.

Yt-neuvottelujen tarkoituksena on yhtiön mukaan tehostaa Sandvik Mining and Rock Technology -liiketoiminta-alueen kansainvälistä toimintaa.

Toimintaa neljällä paikkakunnalla Suomessa

Sandvikilla on Suomessa toimintaa Tampereella, Turussa, Lahdessa ja Vantaalla. Sandvik työllistää Suomessa noin 2 400 henkilöä, joista noin 650 Turussa. Tampereella työskentelee 1 400 ja Lahdessa noin 150 henkilöä.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että Tampereella valmistetaan maanalaisia ja –päällisiä porauslaitteita, lisäksi siellä sijaitsee teknologian osaamiskeskus, koekaivos ja automaatiotoiminnot. Turussa valmistetaan lastauslaitteita ja dumppereita, ja siellä sijaitsee myös laitteiden ja teknologian osaamiskeskus. Lahdessa toimii hydraulisia iskuvasaroita ja leikkurimurskaimia valmistava tehdas sekä osaamiskeskus myös seuloille ja syöttimille.

Tehostamisohjelmassa tavoitellaan 800 henkilötyövuoden vähentämistä kansainvälisesti. Sandvikillä on toimintaa yli 150 maassa ja konsernissa työskentelee kaikkiaan 42 000 ihmistä.