1. yle.fi
  2. Uutiset

Kouvolassa lakkautettaisiin kaksi lukiota kerralla – lautakunta: tasavertainen kohtelu Valkealan ja Elimäen lukioiden opiskelijoille ja henkilökunnalle

Elimäen ja Valkealan lukioihin ei otettaisi uusia opiskelijoita enää ensi syksynä.

lukio
koulu
Kouvolan lukioissa aloitti tänä vuonna alle 400 uutta opiskelijaa.Marko Väänänen / Yle

Elimäen ja Valkealan lukiot Kouvolassa esitetään lakkautettavaksi syksyllä 2021. Kouvolan kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyi muutetun päätösehdotuksen keskiviikon kokouksessa yksimielisesti.

Alkuperäisen ehdotuksen mukaan Valkealan lukio olisi lakkautettu ensi vuonna ja Elimäen lukio vasta vuonna 2025.

Sekä Valkealan että Elimäen lukion opetus päättyisi 1. päivä elokuuta vuonna 2021. Uusia opiskelijoita ei otettaisi enää ensi syksynä. Sen sijaan lukioiden aloituspaikat kohdennetaan Yhteislyseoon ja Kuusankosken lukioon. Yhteislyseon aloituspaikkoja lisätään yhdellä rinnakkaisluokalla.

Lautakunnan mukaan se, että lukiot lakkautetaan samanaikaisesti, kohtelee yhdenvertaisesti molempien lukioiden opiskelijoita ja henkilöstöä. Lautakunnan mukaan Elimäen ja Valkealan lukioiden vakituinen henkilöstö pyrittäisiin sijoittamaan kaupungin muihin kouluihin ja oppilaitoksiin.

Muutetun päätösehdotuksen perusteluna on Kouvolan kaupungin jyrkästi heikentynyt taloustilanne ja tälle vuodelle ennustetun alijäämän kasvu yli 20 miljoonaan euroon. Myös lukioiden opiskelijamäärän nopea väheneminen vaikutti lautakunnan mukaan päätösehdotukseen.

Kouvolan lukioissa aloitti tänä vuonna alle 400 uutta opiskelijaa, mikä on ennakoitua vähemmän. Kouvolan lukioiden opiskelijat mahtuvat kahteen lukioon kaavailtua aiemmin.

Lisäksi lautakunta hyväksyi kokouksessaan Ummeljoen, Tehtaanmäen, Pilkanmaan sekä Kaipiaisten alakoulujen lakkauttamisen syksyllä 2020.

Kasvatus- ja opetuslautakunnan päätösehdotus etenee vielä kaupunginhallituksen ja -valtuuston päätettäväksi.

Lue seuraavaksi