Julkiset verkkopalvelut palvelunestohyökkäyksen kohteena eilisestä lähtien – Poliisin, Veron ja Väestörekisterikeskuksen sivut toimivat jälleen

Häiriöitä on ilmennyt verkkosivuilla eilisestä lähtien

verkkopalvelut
Julkiset verkkopalvelut ovat palvelunestohyökkäyksen takia saavuttamattomissa. Hyökkäys aiheuttaa häiriöitä esimerkiksi Suomi.fi -tunnistautumiseen.
Julkiset verkkopalvelut ovat palvelunestohyökkäyksen takia saavuttamattomissa. Hyökkäys aiheuttaa häiriöitä esimerkiksi Suomi.fi -tunnistautumiseen. Suomi.fi

Palvelunestohyökkäyksen lamauttamat julkiset verkkopalvelut ovat pääosin saatu taas toimimaan.

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskuksen mukaan hyökkäys kohdistui poliisin, Hätäkeskuslaitoksen, Rajavartiolaitoksen, Verohallinnon sekä Suomi.fi:n verkkopalveluihin.

Häiriöitä on ilmennyt eilisestä lähtien, kertoo tietoturvan asiantuntija Juha Tretjakov Liikenne- ja viestintäviraston kyberturvallisuuskeskuksesta.

Tretjakovin mukaan hyökkäykset ovat peräisin bottiverkosta eli useammasta lähteestä. Tretjakovin mukaan asianosaiset tekevät palvelunestohyökkäyksestä rikosilmoituksen.

Väestörekisterikeskuksen osalta häiriö koski Suomi.fi -tunnistautumista. Häiriö esti henkilöasiakkaiden tunnistautumisen Kelan sähköisiin palveluihin.

Palvelunestohyökkäys haittasi muun muassa poliisin ja Verohallinnon verkkosivujen toimintaa.

Juttua korjattu 22.8. klo 17.06: Kyberturvallisuuskeskus on Liikenne- ja viestintäviraston, ei ministeriön alainen organisaatio.