Kainuun ainoa pienpanimo tuottaa vuodessa 50 000 litraa olutta, eikä se riitä – "Kaikki menee mitä tulee"

Pienpanimoilla on ollut oikeus myydä tuotteitaan valmistustilojen yhteydestä runsaan vuoden ajan.

pienpanimo
Juha korhone sekoittaa mallasta pitkällä kepillä.
Sotkamossa toimivan Kainuun ainoa pienpanimon Juho Korhonen yksi oluenvalmistajista. Arkistokuva.Lucas Holm / yle

Sotkamossa Haapalan tilalla panimotoiminta aloitettiin vuonna 2018. Käynnissä oli tuolloin Haapalassa työskentelevän Juho Korhosen mukaan jatkuvasti kiihtyvä kiinnostus pienpanimoiden tuotteita kohtaan.

– Samaan aikaan Suomessa aloitti parikymmentä muutakin pienpanimoa.

Pienpanimoilla on ollut oikeus myydä tuotteitaan valmistustilojen yhteydestä runsaan vuoden ajan.

– Silloin, kun lähdimme tähän mukaan, iso vaikuttaja oli luottamus siihen, että saamme myydä tuotteitamme panimokauppamme kautta. Se onkin vaikuttanut merkittävästi tulokseemme, sanoo Korhonen.

Haapalan tilan panimo on Suomen pienpanimoiden joukossa yksi pienimmistä. Se tuottaa vuodessa 50 000 litraa olutta.

– Kaikki menee mitä tulee. Tavoitteena on nostaa määrää, sillä kapasiteettia on 100 000 litraan asti, sanoo Korhonen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!