Vihreästä taloudesta jokikelluntaan ja ilmastoahdistukseen - Ii tarjoaa uuden keskusteluareenan ajankohtaiselle aiheelle

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Ilmastoareena yhdistää Iissä ilmastoasiantuntijat, päättäjät ja kansalaiset.

Ii
Iin Ilmastoareenan päälava on valmis kahden päivän tiiviseen tarjontaan.
Iin Ilmastoareenan päälava on valmis kahden päivän tiiviseen keskustelutarjontaan. Perjantaina lavalla nähdään puoluetentti, jossa paikalla ovat muun muassa perussuomalaisten Jussi Halla-Aho ja vihreiden Ville Niinistö. Risto Ukkonen / Yle

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Iin ilmastoareena tarjoaa uudenlaisen keskustelufoorumin ilmastonmuutoksen käsittelyyn.

Perjantaina ja lauantaina järjestettävä tapahtuma on yleisölle avoin ja maksuton, ja paikalle odotetaan tuhansia kävijöitä.

Avauspäivänä ohjelmassa on puoluejohdon tentti, jossa mukana ovat muun muassa vihreiden Ville Niinistö ja perussuomalaisten Jussi Halla-Aho. Perjantaina keskustellaan myös vihreästä taloudesta, hiilineutraalista ruoantuotannosta ja kuntien ilmastotyöstä.

Lauantaina vuorossa on kansalaispäivä, jolloin keskustellaan esimerkiksi liikenteen tulevaisuudesta, ilmastoahdistuksesta ja kuluttajavalinnoista.

Ilmastoareenan vastaava tuottaja Hanna Lahti toivoo, että yleisö saisi uusia eväitä ilmastonmuutoksen käsittelyyn.

– Toivottavasti ihmiset löytävät tapahtuman ja saavat uusia näkökulmia ja ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseen ja hillintään.

Keskustelujen lisäksi Iin vanhassa Haminassa järjestetään useita oheistapahtumia ja ilmastotori. Lauantaina ohjelmassa myös on Iijoessa järjestettävä ilmastokellunta, joka lipuu vanhan Haminan editse noin puolen kilometrin matkalta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)