Suomen Yrittäjien kysely: Etelä-Savossa harva yksinyrittäjä pitää vuodessa yli kuukauden lomaa – monilla mahdollisuus muutamiin viikkoihin vapaata

Yli 60 prosenttia maakunnan yksinyrittäjistä pitää kyselyn mukaan lomaa kahdesta kolmeen viikkoa vuodessa.

yrittäjyys
Muistilappuja muistitaulussa.
Kuvituskuva.Jarkko Remahl / Yle

Eteläsavolaiset yksinyrittäjistä harvempi kuin joka kymmenes pitää vähintään kuukauden lomaa vuodessa.

Maakunnan yksinyrittäjistä vähintään neljä viikkoa lomaa vuodessa piti yhdeksän prosenttia vastaajista, kun koko maassa osuus on 19 prosenttia.

Tiedot käyvät ilmi Suomen Yrittäjien tekemästä tuoreesta Yksinyrittäjäkyselystä, johon vastasi koko maassa 1 874 yksinyrittäjää. Etelä-Savossa vastaajia oli kuutisenkymmentä.

Etelä-Savon Yrittäjien yksinyrittäjävaliokunnan puheenjohtaja Saara Liukkonen pitää myönteisenä sitä, että yli 60 prosenttia maakunnan yksinyrittäjistä pitää lomaa kahdesta kolmeen viikkoa vuodessa.

Eniten lomien pitämistä vaikeuttaa se, ettei sijaista ole mahdollista saada.

– On huolestuttavaa, että sijaisia ei ole. Jos tulee jotakin yllättävää, yrittäjän on vaikea varautua siihen, Liukkonen sanoo.

Monet eteläsavolaiset yksinyrittäjät etsivät kasvua verkostoitumisen kautta. Liukkonen kertoo, että yksi keino etsiä yhteistyökumppaneita on tutustua yksinyrittäjille järjestettävissä tapahtumissa. Esimerkiksi syyskuussa yksinyrittäjät kokoontuvat kuudetta kertaa yksinyrittäjätreffeille.

Etelä-Savossa on lähes 1300 yksinyrittäjää eli yksinyrittäjien osuus on 58 prosenttia.