Ylivieskassa huokaistiin helpotuksesta kirkkopäätöksen jälkeen – usko rahojen riittävyyteen on kova: "Kyllä me tästä selviämme"

Ylivieskan seurakunta vakuuttaa rahojen riittävän alunperin aiottua kalliimman kirkon rakentamiseen.

Ylivieska
Ylivieskan kirkkomaa 22.8.2019.
Ylivieskan kirkon rakentamistyöt voivat alkaa jo tänä syksynä.Marko Pinola / Yle

Ylivieskan seurakunta luottaa kykyynsä selviytyä uuden kirkon rakentamisveloista.

Seurakunnan laatiman rakennussuunnitelman mukaan uusi kirkko nousee palaneen kirkon lähistölle seitsemän ja puolen miljoonan euron lainan turvin.

Kokonaiskustannus on reilut 13 miljoonaa euroa.

Vielä alkuviikosta Kirkkohallitus oli huolissaan Ylivieskan seurakunnan taloudesta. Se oli jättämässä vahvistamatta rakennussuunnitelman. Eilen Kirkkohallitus kuitenkin erimielisyyksistä huolimatta vahvisti päätöksen ja Ylivieskassa huokaistiin helpotuksesta.

Ylivieskan kirkkoherra Eija Nivalan mukaan Kirkkohallituksella ja Ylivieskan seurakunnalla oli yhteiset faktat, mutta erilaiset johtopäätökset.

– Taloudesta meillä oli erilainen näkemys. Sitten myös joitakin muitakin pienempiä asioita, väärinymmärryksiä tai näkemyseroja. Yritimme antaa kysymyksiin vastauksia, pyynnöstä ja pyytämättäkin, Nivala kertoo.

Ylivieskan kirkkovaltuuston puheenjohtaja Tarja Koutonen ei epäile hankkeen onnistumista talouslukujen valossa.

– Niin kuin on monesti sanottu, rahamme olemme laskeneet.

– Meillä on hyvät resurssit. Suurin osa ylivieskalaisista kuuluu kirkkoon, niin meillä verokertymäkin on hyvin hoidossa. Uskon, että kyllä me tästä selviämme.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)