1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. huonekasvit

"Suosiossa ovat kukat, jotka eivät aikaisemmin kiinnittäneet juurikaan huomiota" – huonekasviharrastus on nosteessa myös Kainuussa

Trendikasvit viedään käsistä Kainuun ammattiopiston Seppälän toimipisteestä.

Huonekasvit parantavat asuntojen sisäilmaa, ja lisäksi kasvit tekevät asumisesta viihtyisämpää. Kuvassa anopinkieli. Arkistokuva. Kuva: Heli Kaski / Yle

Huonekasvien harrastamisesta on tullut suosittua myös Kainuussa. Harrastus on kasvanut erityisesti nuorten aikuisten parissa.

– Nyt suosiossa ovat kukat, jotka eivät aikaisemmin kiinnittäneet juurikaan huomiota, Kainuun ammattiopiston luonnonvara-alan opettaja Ulla Tolonen sanoo.

Kainuun ammattiopiston Seppälän toimipisteestä kysytään tällä hetkellä vanhanajan huonekasveja: enkelinsiipeä, jättipeikonlehteä, anopinkieltä ja vanhanajan pelargoniaa.

– Jos meille tulee tukusta trendikasvi, niin se menee kyllä heti.

Tolosella on asiasta myös omakohtaista kokemusta. Hänen sukulaistyttönsä innostui Tolosen omistamasta kilpipiileasta niin paljon, että pyysi tämän itselleen.

Huonekasviharrastus kiinnostaa monista syistä. Huonekasvit parantavat asuntojen sisäilmaa ja lisäksi ne tekevät asumisesta viihtyisämpää.

– Myös kymmenien vuosien takaa tuttu kukkien pistokkaiden jakaminen on lisääntynyt. Eli otetaan oksa, juurrutetaan se ja kasvatetaan siitä itse taimi, Tolonen kertoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!