1. yle.fi
  2. Uutiset

Jukurit ja SaPKo yhteistyöhön pelaajavaihdossa

Eteläsavolaisjoukkueet kantavat huolta maakunnan pelaajamateriaalin vähenemisestä ikäluokkien pienentyessä.

jääkiekko
Jukurit - SaPKo -mestisottelu vuodelta 2012
SaPKo ja Jukurit pelasivat pitkään paikallisotteluita Mestiksessä. Tämä kuva on vuodelta 2012.Petri Vironen / Yle

Jääkiekkojoukkueet Savonlinnan Pallokerho ja Mikkelin Jukurit ovat sopineet yhteistyöstä. Yhteistyö koskee pelaajaliikennettä.

Ensisijaisesti sopimus koskee A-nuorten joukkueita, mutta se antaa mahdollisuuden myös edustusjoukkueiden pelaajavaihtoon.

Tavoitteena on, että joukkueesta toiseen siirtyisi enintään kaksi pelaajaa ottelua kohden. Samalla odotetaan, että siirtyvät pelaajat pelaisivat joukkueessa useamman pelin kerrallaan.

Maakunnan väki vähenee

Joukkueiden organisaatioissa kannetaan huolta Etelä-Savon jääkiekkoilun tulevaisuudesta.

– Maakunnassa syntyvyys laskee ja lasten ja nuorten ikäluokat pienenevät, joten meidän pitää tehdä todella töitä, että pystymme kehittämään edelleen huippupelaajia edellisten vuosikymmenien tapaan. Näemme, että tasa-arvoinen yhteistyö seurojen välillä edesauttaa laadukkaan kiekkoilun kehittymistä koko maakunnassa, Savonlinnan Pallokerho Oy:n toimitusjohtaja Petri Karppanen sanoo.

Nyt solmittu yhteistyö koskee tulevaa kautta, mutta tavoitteena on jatkaa sopimusta tulevaisuudessa. Seurojen yhteinen neuvottelukunta arvioi yhteistyön toteutumista ja päättää yhteistyön muodoista.

– Molempien joukkueiden yhteinen tavoite on kehittää omia pelaajapolkujaan sekä yhdessä että erikseen. Sopimus tuo uusia mahdollisuuksia pelaajille ilman, että kummankaan seuran itsenäisyys heikkenee, Jukurit HC Oy:n urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari toteaa.

Pitkästä aikaa vastakkain

Savonlinnan Pallokerho aloittaa tänään torstaina harjoitusottelukauden valmistautuessaan jääkiekon Mestis-sarjaan. Vastaan Talvisalossa luistelee nykyinen yhteistyökumppani Mikkelin Jukurit.

Kyseessä on ensimmäinen kerta kun joukkueet kohtaavat sen jälkeen, kun Jukurit nousi Mestiksestä Liigaan kaudeksi 2016-2017.

Tällä viikolla myös SaPKon ja Jukureiden melkein kaikkien ikäluokkien juniorijoukkueet pelaavat vastakkain.

Lue seuraavaksi