1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kilparata

Rata-autoilumestari Honkavuori Rovaniemeltä ajaa kilpaa Porschella

Honkavuori kaasuttelee kisoissa Espanjassa ja Italiassa.

kilparata
Porsche 911 GT3 Cup
Porsche 911 GT3 Cupissa on 485 hevosvoimaa.24 series / Petr Fryba

Rovaniemeläinen kolminkertainen rata-autoilun Suomen mestari Jukka Honkavuori osallistuu Porschen kilpasarjaan Italiassa ensi kuussa.

Honkavuori on mukana Porschen 1 Supercup -sarjan Monzan osakilpailussa. Kisa ajetaan Formula 1-sarjan yhteydessä 7.-8. syyskuuta.

Ennen Monzan osakilpailua Honkavuori osallistuu Espanjan Barcelonassa ajettavaan 24 tunnin osakilpailuun ensi viikon lopulla. Barcelonan rata on miehelle tuttu, sillä hän ajoi vuonna 2017 radalla 24 tunnin kisan Porsche Cayman GT4 Clubsport –autolla sijoittuen kolmanneksi.

Jukka Honkavuori
Jukka Honkavuori.24h series / Petr Fryba

– Barcelonan 24 tunnin kisa toimii loistavana testinä ja treeninä Monzan kilpailua varten. Odotan innolla Monzan kisaa, sillä vastassa on todella kovia kuljettajia ja rata ei ole minulle entuudestaan tuttu, Honkavuori sanoo.

Molemmissa kisoissa autona on Porsche 911 GT3 Cup.

Porschen leivissä kohta kymmenen vuotta

27-vuotias Honkavuori on ollut yhdeksän vuotta Porschen palveluksessa kouluttajana eri tapahtumissa. Hän kertoo, että haluaisi ajaa jatkossa Supercup-sarjaa enemmänkin.

– Monzan kilpailu on kauden toiseksi viimeinen kisa. Ajaisin mielelläni enemmänkin Supercupia mahdollisesti ensi kaudella. Asiasta ei kuitenkaan ole vielä sovittu, Rovaniemeltä tavoitettu Honkavuori sanoo.

Supercup-sarjassa on kymmenen osakilpailua yhdeksässä maassa. Kuljettajia sarjassa on 40.

Honkavuori voitti rata-autoilun Suomen mestaruudet vuosina 2008, 2009 ja 2014.

Lue seuraavaksi