1. yle.fi
  2. Uutiset

Big Friday saa jatkoa – kävijöitä houkutellaan Etelä-Suomesta saakka

Yrittäjätapahtuma on herättänyt kiinnostusta ympäri maan.

yrittäjyys
Social Friday -tapahtuma Kajaanissa
Kajaanin nuorkauppakamrin Social Friday tuo yrittäjiä yhteen rennolla meiningillä. Arkistokuva.Anni Heikkinen

Tammikuussa järjestetty Big Friday yrittäjätapahtuma saa jatkoa ensi vuonna.

Tänä vuonna Kainuun Yrittäjät ry:n ja Kajaanin nuorkauppakamarin järjestämä tapahtuma keräsi tuhannen hengen yleisön Kajaanihallille. Ensi vuonna pyritään vielä suurempaan yleisömenestykseen.

– Meillä on livebändi, entistäkin inspiroivimpia puhujia ja tällä kertaa käytössä on koko Kajaanihalli, Kajaanin nuorkauppakamarin Anni Heikkinen kertoo.

Tänä vuonna Big Fridayta pyritään markkinoimaan ympäri maan, jotta tapahtumaan saataisiin väkeä maakuntarajojen ulkopuoleltakin.

– Etelä-Suomesta on oltu meihin yhteydessä ja kyselty, että miten täällä Kainuun korvessa on tällainen hieno tapahtuma. Siellä on oltu todella kiinnostuneita lähtemään mukaan, vaikka emme oikeastaan vielä ole edes markkinoineet tapahtumaa, Heikkinen sanoo.

Nuorkauppakamarin toinen konsepti Social Fridaykin porskuttaa menestyneesti eteenpäin. Tässä kuukausittaisessa tapahtumassa paikalliset yrittäjät jakavat tietoa ja verkostoituvat rennossa ympäristössä. Tänä vuonna Social Friday on kerännyt yhteen joka kerta noin 30 paikallista yrittäjää ja yrittäjyydestä kiinnostunutta. Social Fridayn yksi mielenkiintoisimmista piirteistä on niin sanottu pakkoverkostoituminen.

– Joka kerralla on aina pakkoverkostoitumistehtäviä, joissa ihmiset jaetaan ryhmiin siten, ettei kukaan istu aina vaan kaverin kanssa, Heikkinen kertoo.

Social Friday on levinnyt Kajaanista ainakin Kemiin ja Rovaniemelle, ja tarkoitus on levittää samaa ilosanomaa vielä enemmän.

– Olemme konseptoimassa Social Fridayta sellaiseksi paketiksi, jota voidaan markkinoida eri yrittäjäjärjestöille. Tarkoitus on, että olisi olemassa tiivis paketti, jossa olisi markkinointimateriaalia ja ohjeita tapahtuman järjestämiseen, Heikkinen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Muokattu 23.8. klo 10.15: Lisätty tieto Kainuun Yrittäjistä.

Lue seuraavaksi