Lahti vastaa tytäryhtiönsä pääomittamista koskevaan valitukseen

Osa valtuutetuista valitti hallinto-oikeuteen, kun kaupunki päätti pääomittaa Lahti Eventsiä, jotta se sai osakkuuden moottoriratayhtiöstä ja jalansijan tapahtumajärjestäjänä

hallinto-oikeus
Yleisöä Kymi Ringin rinnekatsomossa
Lahti Events vastasi elokuun 19. ja 20. päivä pidettyjen testiajojen tapahtumajärjestelyistä ajoja lukuun ottamatta.Antti-Jussi Korhonen

Lahden kaupunginhallitus antaa maanantaina vastineensa Lahti Eventsin pääomittamista koskevaan valitukseen. Lahden valtuusto päätti toukokuussa, että kaupunki pääomittaa tytäryhtiötään kahdella miljoonalla eurolla, jotta se voi ostaa osakkuuden Kymiring-yhtiöstä.

Joukko valtuutettuja jätti päätöksestä valituksen hallinto-oikeuteen. Heidän mielestään kyse on riskisijoituksesta, jollaista kaupungin ei kuulu tehdä.

Lahti Events toimi tapahtumajärjestäjänä motoGP-testiajoissa Kymi Ringillä, vaikka valitus tuotti täytäntöönpanokiellon. KOKO Lahti Oy:n toimitusjohtajan Emilia Mäen mukaan tämä on aiheuttanut hämmennystä. Hän muistuttaa, että täytäntöönpanokielto koskee vain Kymiring Oy:n pääomittamista.

– Hallinto-oikeus ei ole kieltänyt meitä tekemästä ihan normaalia tapahtumaliiketoimintaa, jota me olemme tehneet, Mäki toteaa.