1. yle.fi
  2. Uutiset

Israelilaisten lomakylän rakentaminen on jäissä Kaavilla – kunnanjohtaja: "Aina ei suju kuten elokuvissa"

Israelilaistaustainen yhtiö aikoo rakentaa kaavilaiselle saarelle 40 mökin lomakylän.

Kaavi
Ecoland Finland Kaavi kiinteistöosakeyhtiön toimitusjohtaja Jonatan Orlev.
Ecoland Finland Kaavi kiinteistöosakeyhtiön toimitusjohtaja Jonatan Orlev kävi viime lokakuussa Kaavilla kertomassa Ecolandin lomakylähankkeen etenemisestä.Helmi Nykänen / Yle

Suurta mielenkiintoa herättäneen lomakylän rakentaminen on pysähdyksissä Kaavilla. Asiasta kertoo Koillis-Savo-lehti (siirryt toiseen palveluun). Israelilaistaustainen Ecoland-yhtiö aikoo rakentaa Petäjäsaareen, kunnan kirkonkylän tuntumaan noin 40 mökin lomakylän saunoineen ja kokoontumistiloineen.

Koillis-Savo-lehden tietojen mukaan saaren rakennustyöt etenivät viimeksi marraskuussa, jolloin siellä oli meneillään yhden saunan rakentaminen ja ensimmäisten mökkien perustustyöt olivat alkaneet.

Kaavin kunnanjohtaja Ari Sopanen vahvistaa Ylelle, että Ecoland ei ole vielä myöskään maksanut kunnalle rakennuslupamaksuja, noin 2 400 euroa. Hänen tietojensa mukaan rakennustyöt jatkuvat saarella talvella.

Sopasen mukaan tauko rakennustöissä ei ole mitenkään poikkeuksellista. Hänelläkään ei ole tarkkaa tietoa siitä, miksi työt eivät ole edenneet siten, kun Ecoland-yhtiöstä aiemmin arvioitiin.

– Rakennushankkeet eivät aina suju kuten elokuvissa, niihin tulee katkoja, Sopanen sanoo.

Ecoland-yhtiöstä kerrottiin viime lokakuussa, että tänä vuonna saareen oli määrä valmistua 12 mökkiä ja että koko lomakylän on tarkoitus olla valmis arviolta vuonna 2021.

Kyse on kunnan kaavaselostuksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan ekologisesta lomakylästä, jonne tulevat mökit ovat omistusmökkejä. Omistajat käyttäisivät niitä arviolta 2–8 viikkoa vuodessa, ja muina aikoina niitä voisi vuokrata.

Sopasen mukaan Ecoland-yhtiö ei ole hakenut uusia rakennuslupia sen jälkeen, kun se sai rakennusluvan neljän mökin ja yhden saunarakennuksen rakentamiseen viime vuonna.

Lue myös: Israelilaisten erikoisen Savon-valloituksen tausta: "Teiltä jää huomaamatta jotain"

Lue seuraavaksi