1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

"Onko todella näin, että hän voi palata poliisiksi?" – Syyttäjä hakee valituslupaa korkeimmasta oikeudesta Jari Aarnion alaisen virkajutussa

Hovioikeus katsoi niin sanotussa tynnyrijutun tuomiossa, että Jari Aarnion alainen voi palata takaisin poliisiksi.

Syyttäjä haluaa Jari Aarnion alaiselle vankeusrangaistuksen virkarikoksista. Kuva: Kristiina Lehto / Yle

Syyttäjä on päättänyt hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta Jari Aarnion alaista koskevassa tuomiossa.

Helsingin hovioikeus antoi kesäkuussa laajan tuomion Jari Aarnion huumejutussa. Samassa jutussa syytettynä oli myös Aarnion alaisena toiminut poliisimies.

Hovioikeus tuomitsi miehen sakkoihin viidestä virkavelvollisuuden rikkomisesta ja virkasalaisuuden rikkomisesta.

Hovioikeus katsoi tuomiossaan, että Aarnion alainen voi palata takaisin tehtäväänsä. Käräjäoikeus oli tuominnut hänet viralta pantavaksi.

Syyttäjä on hovioikeuden kanssa eri mieltä.

– Onko todella niin, että hän (Aarnion alainen) voi palata poliisiksi, kihlakunnansyyttäjä Mikko Männikkö sanoi perjantaina Ylelle.

Myös Jari Aarnio hakee valituslupaa

Hovioikeus katsoi tuomiossaan, että Aarnion alaisen poliisimiehen virkarikokset voidaan sovittaa sakkorangaistuksella, koska hän oli toiminut esimiehensä ohjeiden mukaan.

Alaista on pidetty "Aarnion oikeana kätenä".

Aarnion alaisen virkarikoksissa oli kyse siitä, että hän oli erehdyttänyt käräjäoikeutta, kun oli pyytänyt sieltä lupia telepakkokeinoihin.

Hovioikeus katsoi kesäkuussa antamassaan tuomiossa, ettei Jari Aarnion alainen aiheuttanut virkarikoksillaan muille henkilöille vaaraa.

Tämän vuoksi hovioikeus päätyi siihen, että Aarnion alainen voi palata takaisin virkaansa ja hovioikeus hylkäsi syyttäjän vaatimuksen poliisimiehen viraltapanosta.

Syyttäjä ei siis tyydy hovioikeuden ratkaisuun Aarnion alaisen virka-asiassa.

Tämän lisäksi syyttäjä haluaa alaiselle kovemman rangaistuksen.

– Me katsomme, ettei sakkorangaistus ole riittävä. Meidän mielestämme vankeusrangaistus on sopiva rangaistus näistä virkarikoksista, kihlakunnansyyttäjä Mikko Männikkö sanoi.

Syyttäjä ei halua ottaa vielä kantaa siihen, millaista vankeusrangaistusta se vaatii Aarnion alaiselle, jos korkein oikeus ottaisi jutun käsiteltäväksi.

Syyttäjä hakee valituslupaa hovioikeuden ratkaisuun ainoastaan Aarnion alaisesta. Muilta osin syyttäjä on tyytyväinen laajan huumejutun tuomioon.

Jari Aarnio istuu parhaillaan yhteensä 13 vuoden vankeusrangaistusta.

Myös Jari Aarnio hakee valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

Lue lisää:

Jari Aarnio määrättiin heti vankilaan törkeistä huumerikoksista, Aarniolla nyt 13 vuoden tuomio – Joutuu maksamaan valtiolle yli miljoona euroa