1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sitra

Sitra: Päätöstä uudesta yliasiamiehestä ei ole tehty

Ilta-Sanomien mukaan tehtävään esitettäisiin komissaari Jyrki Kataista.

sitra
Sitran logo
Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra saa vuodenvaihteessa uuden johtajan. Martti Kainulainen / Lehtikuva

Sitran hallituksen puheenjohtaja Martti Hetemäki kiistää julkisuudessa esitetyt tiedot siitä, että Sitran hallitus olisi tehnyt päätöksen esityksestään uudeksi yliasiamieheksi.

Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin hallituksen päättäneen esittää tehtävään komissaari Jyrki Kataista.

Yliasiamiehen valintaprosessi etenee niin, että Sitran hallitus tekee esityksen hallintoneuvostolle, joka tekee päätöksen nimityksestä, Hetemäki sanoo tiedotteessa. Sitran hallitus ei tiedotteen ole tehnyt vielä päätöstä esityksestään.

Uusi yliasiamies on tarkoitus valita syyskuussa. Sitran nykyinen yliasiamies Mikko Kosonen jää vuodenvaihteessa eläkkeelle.

Sitran johtoon tuli kaikkiaan 51 hakemusta. Hakijoiden joukossa on muun muassa Turun yliopiston tulevaisuustutkimuksen professori Markku Wileniussekä Työeläkevakuuttajat TELA:n toimitusjohtaja, vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes.

Helsingin Sanomien mukaan (siirryt toiseen palveluun) Wilenius, joka on Sitran hallituksen jäsen, on Kataisen ohella ennakkosuosikki tehtävään.

EU-komissio ilmoitti heinäkuussa rajoittaneensa Kataisen työtehtäviä Sitra-haun takia. Katainen on työllisyydestä, kasvusta, investoinneista ja kilpailukyvystä vastaava komissaari, ja Sitra käsittelee pitkälti samoja asioita. Kataisen on määrä jättää komissaarin tehtävä marraskuussa.

Sitra eli Suomen itsenäisyyden juhlarahasto on asiantuntijaorganisaatio, joka muun muassa ennakoi yhteiskunnan muutoksia ja selvittää kehitysvaihtoehtoja. Se hallinnoi noin 800 miljoonan euron suuruista merkittävää pääomaa.

Lue lisää:

IS: Jyrki Katainen on nousemassa Sitran yliasiamieheksi

Lue seuraavaksi