1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kemi

Kemi sai uudet kuninkaalliset

Kemin uudet kuninkaalliset valittiin 23. kerran.

Kemin kuninkaalliset 2019 Venla Kakko ja Jon Sebastian Säkkinen. Kuva: Jari Peltoperä / Yle.

Kemi uudet kuninkaalliset on julkistettu. Kuningattareksi kruunattiin kulttuuripedagogi Venla Kakko ja kuninkaaksi muusikko Jon Sebastian (Joni) Säkkinen. Kruunajaiset pidettiin lauantaina Elonkorjuu-markkinoiden yhteydessä Täiköntorilla.

Molemmat uudet kuninkaalliset ovat toimineet näkyvästi esimerkiksi kemiläisissä kulttuuritapahtumissa. Venla Kakon sydämen asia on luovuus ja taiteet eri saralla. Jon Sebastian Säkkinen tunnetaan muun muassa Kirka-tribuutistaan ja hänelle tärkeitä asioita laulamisen lisäksi on lastensuojelutyö. Hän toimii tukihenkilönä kuudelle nuorelle.

Kemissä on valittu kuninkaallisia 1990-luvulta alkaen. Ehdokkaita ei aseteta, vaan valinta tapahtuu yleisöäänestyksellä. Kuningasparin tehtävät ovat lähinnä edustustehtäviä.

Kemin Kuninkaalliset -ryhmä tekee hyväntekeväisyystyötä. Jo useana vuonna ryhmä on järjestänyt joulukonsertin, jonka tuotto on ohjattu vähävaraisten avuksi. Tänä kesänä kuninkaalliset olivat mukana rahoittamassa kesällä järjestettyä Hyvän mielen päivää, jolla ilahdutettiin erityisesti palvelukotien vanhuksia.

Kuninkaallisten joulukonsertti pidetään tänäkin vuonna Kemin kirkossa.