Yksi maailman rikkaimmista ihmisistä, miljardööri David Koch on kuollut

Koch ja hänen veljensä tunnettiin myös poliittisina vaikuttajina. He ovat rahoittaneet useita poliittisia kampanjoita Yhdysvalloissa.

David Koch
Miljardööri David Koch
Miljardööri David Koch koripallojoukkue New York Knicksien pelissä tammikuussa 2014.Justin Lane / Epa

Miljardööri David Koch on kuollut. Koch oli kuollessaan 79-vuotias. Kuoleman vahvistavat Kochin omaiset.

Koch oli yksi maailman rikkaimmista ihmisistä. Koch ja hänen veljensä Charles Koch jakoivat 11. sijan maailman rikkaimpien ihmisten Forbesin listalla. (siirryt toiseen palveluun)

Kochin veljekset kuuluivat konservatiiviseen verkostoon, joka rahoitti poliittisia kampanjoita ja esimerkiksi niin kutsuttua teekutsuliikettä. He ovat lahjoittaneet suuria summia republikaaniedustajille.

Veljekset ovat tunnettuja vapaan kaupan ja hallinnon valtaoikeuksien kaventamisen puolustajia. He riitautuivat presidentti Donald Trumpin kanssa tämän tullipolitiikan takia, kirjoittaa CNN (siirryt toiseen palveluun).

Koch sai viisi vuotta elinaikaa vuosikymmeniä sitten

Kochin kuoleman syy ei ole tiedossa. Hänellä diagnosoitiin eturauhassyöpä 27 vuotta sitten. Veli Charles kertoo BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun), että tuolloin hänelle annettiin viisi vuotta elinaikaa.

– Davidilla oli tapana sanoa, että erinomaisten lääkäreiden, huipputason lääkityksen ja hänen oman itsepäisyytensä yhdistelmä piti syövän loitolla, kertoo Charles Koch BBC:n mukaan veljensä kuoleman vahvistavassa julkilausumassa.

Lue myös:

Trump haukkui kahta maailman rikkaimpiin kuuluvaa miljardööriä vitsiksi: "En tarvitse heidän rahojaan"