Hyppää sisältöön

Hongkongin mielenosoituksissa patukoita ja kyynelkaasua – ravintolat joutuivat evakuoimaan asiakkaitaan rähinöiden alta

Hongkongissa on pidätetty 28 ihmistä väkivaltaisuuksien takia. Mielenosoitukset pysyivät rauhanomaisina vain viikon.

Raskaasti varustautuneita mellakkapoliiseja Hongkongissa. Kuva: Jerome Favre / EPA

Kyynelkaasu ja väkivalta palasivat jälleen tänään illalla Hongkongin kaduille viikon tauon jälkeen.

Demokratiaa vaativat hongkongilaiset ja paikalliset poliisit ottivat yhteen aluksi Kwun Tongin alueella, missä on paljon yrityksiä ja teollisuutta. Väkivaltaisuudet levisivät myös läheisille asuinalueille ja kauppakeskittymiin.

Kowloonissa väkivaltaisuuksiin joutui myös useita sivullisia. Osa alueen ravintoloista joutui evakuoimaan asiakkaansa ruokapöydistä tilanteen vuoksi, kertoo tilannetta seurannut hongkongilainen South China Morning Post (siirryt toiseen palveluun) -lehti.

Poliisi on paikoin käyttänyt patukoita ja kyynelkaasua karkottaakseen mielenosoittajat. Nämä ovat vastanneet heittelemällä kiviä ja polttopulloja ja hakkaamalla poliiseja bambuisilla rakennuspuilla.

Mielenosoittajat häiritsivät liikennettä rakentamalla barrikadeja. Monet mielenosoittajat olivat laittaneet päähänsä kypärän ja peittäneet kasvonsa hengityssuojilla.

Mielenosoittajat rikkoivat viranomaisten viime aikoina pystyttämiä "älykkäitä valopylväitä", joiden arvellaan pitävän sisällään myös valvontalaitteita.

Illan väkivaltaisuuksien myötä pidätettiin ainakin 28 ihmistä, kertoo South China Morning Post. Pidätettyjen joukossa on lehden mukaan mielenosoituksen järjestäjiä.

Kyseessä on jo 12. perättäinen viikonloppu, kun Hongkongissa on demokratiaa puolustavia mielenosoituksia.

Lue lisää:

.
.